JESEN U GRADU Mnoštvo Virovitičana uživalo u ljepotama jeseni na šetnici kod Gimnazije

Suncem okupano jutro namamilo je danas (subota) brojne Virovitičane na šetnicu kod Gimnazije gdje se održala manifestacija „Jesen u gradu“. Uživalo se u toplom „mikeškom“ čaju, kiflicama, vrućim pečenim kestenima i dobroj atmosferi.

Ova manifestacija održala se po sedmi puta u organizaciji Grada Virovitice, Ekološkog društva Virovitica i Flore VTC. Suorganizator je i ove godine bila Kreativna udruga Unikat, a pokrovitelj Turistička zajednica grada Virovitice. Manifestaciji, koja je prije sedam godina započela skromno, sa samo par štandova, cilj je promovirati rad virovitičkih škola i udruga te lokalne proizvođače.

IMG 20191012 101133 Custom e1570886356279

– Ponosan sam što se ovogodišnja „Jesen u gradu“ održava baš ispred novoobnovljenog trga ispred Dvorca Pejačević. Baš kao i meni, mnogim će Virovitičanima trebati neko vrijeme da se naviknemo na ovaj trg. Zadivljen sam time kako ovo sve lijepo izgleda, gledajući uređene štandove na kojima naše udruge i OPG-ovci prikazuju i posjetiteljima nude plod svoga rada i svoje proizvode – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin te potaknuo građane da kupuju domaće proizvode.

– Jako mi je drago što se „Jesen u gradu“ po prvi puta održava na novoj šetnici kod Gimnazije i što je odaziv virovitičana najveći do sada. Ove godine imamo najviše štandova, moram napomenuti da se radi o izlagačima iz čak četiri županije što posjetiteljima pruža raznolikost – rekla je Katarina Đurđević, direktorica Turističke zajednice grada Virovitice, te dodala kako je ovogodišnja manifestacija podignuta na jedna viši nivo samim uređenjem grada.

IMG 20191012 101248 Custom

Šetnicu su krasile bundeve, kišobrani prekriveni lišćem, cvjetne kugle, slamnate bale i šatori od kukuruzova lista. Pozornost su dakako privlačili gospođa Jesenka i gospodin Jesenko koji su bili nezaobilazna postaja za slikanje.

Uz brojne izlagače, posjetitelje manifestacije zabavljao je KUD Virovitica koji je ponosno pokazao dio svoga repertoara, Gradska glazba Virovitica i njihove predivne mažoretkinje koje su veselim skladbama potakle posjetitelje na ples te najmanji i najslađi Virovitičani zvonkoga glasa, polaznici glazbene igraonice Glazbene škole Jan Vlašimsky.

– Jako mi se sviđa što se „Jesen u gradu“ preselila na šetnicu. Sve je baš lijepo uređeno, a vidim da se i djeci sviđa. Sviđa mi se program koji je ove godine baš bogat, a najviše me raduju vrući kesteni zbog kojih baš volim jesen – rekla je Silvia H. (www.icv.hr, lmh)

[g-gallery gid=”556541″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content