KINO SLATINA Ovog vikenda pogledajte dramu “Dnevnik Diane Budisavljević”, akcijski “Blizanac 3D” i triler “Joker”

Ovog vikenda uživajte u izvrsnim filmovima u Kinu Slatina. Na rasporedu su:

PROGRAM VELIKE DVORANE

DNEVNIK DIANE BUDISAVLJEVIĆ
-drama, igrano-dokumentarni

petak, 11.10. u 17:00
subota, 12.10. u 17:00
nedjelja, 13.10. u 17:00

Nagrađen Velikom zlatnom arenom za najbolji film, Zlatnim arenama za režiju, montažu i glazbu te nagradama publike i filmskih kritičara, “Dnevnik Diane Budisavljević” najiščekivaniji je hrvatski film ove jeseni. “Dnevnik Diane Budisavljević” istinita je priča o najboljim ljudima u najgorim vremenima.

U Nezavisnoj Državi Hrvatskoj na snazi su rasni zakoni. Diana Budisavljević u jesen 1941. doznaje da se majke i djeca pravoslavnog podrijetla odvode u logore u blizini Zagreba. Broj i oznaku nepodobnog dobiva i njezin suprug, poznati zagrebački liječnik Julije Budisavljević. U atmosferi straha i prijetnji, nepokolebljiva i predana ideji humanosti, Diana s nekolicinom prijatelja iz svoga stana pokreće riskantnu akciju kojom je od sigurne smrti spašeno više od 10 tisuća djece. Završetkom rata njezino austrijsko podrijetlo postaje nepoželjno, a zasluge za najveću akciju spašavanja u Drugome svjetskom ratu prešućene do današnjih dana.

Cijena ulaznice: 25 kuna

BLIZANAC 3D HFR
-akcija, SF

petak, 11.10. u 19:00
subota, 12.10. u 19:00
nedjelja, 13.10. u 19:00

Will Smith glumi Henryja Brogana, elitnog ubojicu, koji iznenada postaje meta tajanstvenog mladog operativca koji naizgled može predvidjeti svaki njegov potez. Producenti su Jerry Bruckheimer, David Ellison, Dana Goldberg i Don Granger. U filmu glume još i Mary Elizabeth Winstead, Clive Owen i Benedict Wong.

Cijena ulaznice: 30 kuna

JOKER
-kriminalistički triler

petak, 04.10. u 21:00
subota, 05.10. u 21:00
nedjelja, 06.10. u 21:00

Ovo je neispričana, samostalna priča o jednom od najpoznatijih i najozloglašenijih negativaca. Joker je izmišljeni lik, supernegativac koji se pojavljuje u DC stripovima. Kroz svoja stripovska pojavljivanja, Joker je prikazan kao visoko inteligentan kriminalac čija je karakterizacija varirala tijekom različitih razdoblja. Redateljevo istraživanje Arthura Flecka (Phoenix), čovjeka kojeg je društvo odbacilo, nije samo studija o karakteru, već puno više od toga.

Uz Phoenixa, u ostalim su ulogama: dobitnik nagrade Oscar® Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy, Marc Maron, Bill Camp, Glenn Fleshler, Shea Whigham, Brett Cullen, Douglas Hodge i Josh Pais. Za režiju i produkciju je zaslužan nominiran za nagradu Oscar® Todd Phillips, tvorac trilogije Mamurluk.

Cijena ulaznice: 25 kuna

(www.icv.hr, POU Slatina, video: youtube)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content