“KRUH ZA POSLIJE” Prošlo je gotovo godinu dana od početka akcije u VPŽ, provjerili smo kupuju li građani kruh za potrebite

Na inicijativu humanitarne udruge „Portal dobrote“, Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica već skoro godinu dana organizira na području svog djelovanja humanitarnu akciju „Kruh za poslije“. Ova se humanitarna akcija provodi u više gradova u Republici Hrvatskoj te je GDCK Virovitica odlučilo ovu aktivnost provesti i na području Grada Virovitice te općina Gradina, Pitomača i Suhopolje. Kruh za poslije je unaprijed plaćen kruh po cijeni od 5,90 kuna kojeg će kasnije zatražiti netko kome je potreban. Za kupljeni kruh u ovoj akciji izdaje se poseban račun, a kruh se nalazi u košarama prodajnog mjesta.

IMG 20191018 093711

I nakon godinu dana, odaziv građana na ovu hvale vrijednu akciju je odličan, a u namjenskim košaricama uvijek ima dovoljno kruha za građane u potrebi. I djelatnici pekara i građani vrlo rado sudjeluju u ovakvim i sličnim akcijama, znajući da je kruh prijeko potrebna namirnica, jer ne kaže se uzalud „kruh naš svagdašnji“.

IMG 20191018 093401

U trgovinama u kojima traje ova akcija, koja je započela krajem studenog prošle godine, i koje imaju izložene plakate „Kruh za poslije“, poručuju građanima da i dalje pomažu kupnjom kruha. Tako u pekarama „Jozo“,  „Roko“,  „Lipa“ i „Pinokio“ u Virovitici, kao i „Klas“ u Gradini i Pitomači te „Pinokiu“ u Suhopolju pozivaju sve građane u potrebi da u radnom vremenu pekara dođu po kruh koji su za njih kupili nesebični građani. (www.icv.hr, bs)

IMG 20191018 100058

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content