KUD Mikleuš u pravom slavonskom ambijentu pripremio tradicionalnu smotru folklora “Pjesmom i plesom u jesen”

Kad zaigra i zapjeva prava slavonska duša u srcu Slavonije, onda je to uistinu praznik za oko, uho i dušu. To je priča priredbe održane u Mikleušu, sada već tradicionalne 4. Smotre folklora pod nazivom ”Pjesmom i plesom u jesen” koja je održana u prepunoj sportskoj dvorani osnovne škole u organizaciji KUD-a Mikleuš i pod generalnim pokroviteljstvom Općine.

Smotri su nazočili zamjenik župana VPŽ Darko Žužak, ravnatelji osnovne škole Mikleuš i Čačinci Dragutin Kraljik i Kristina Krmpotić, a otvorio ju je načelnik općine Mikleuš Milan Dundović.

– Smotra je i ove godine u sklopu Dana naše općine i blagdana naše zaštitnice svete Terezije Avilske za što će središnja svečanost biti 15. listopada. Od srca hvala svima koji ste došli u ovako velikom broju i uveličali ovu našu manifestaciju, hvala svim sudionicima na dolasku, a posebno veliko hvala našem domaćinu i organizatoru KUD-u Mikleuš što su uložili ogroman trud u pripremi ove prelijepe manifestacije koja je postala jedan od zaštitnih znakova naše općine – rekao je načelnik Dundović otvarajući manifestaciju u sklopu koje su potom nastupili dječja skupina KUD-a domaćina te odrasla skupina s premijernim prikazom nove koreografije slavonskih pjesama i plesova koju potpisuje profesor Đuro Beg.

Smotra folklora Mikleuš 6Kroz program su svoje glazbene i plesne točke predstavili KUD Podravac Sopje, Udruga žena Dinjevac Vesela Šokadija Gundinci, Biseri Slavonije Beničanci, KUU Franje Ebling Sveti Đurađ, IFD Župa Potkraj Turbe – BIH, Čačinci te na kraju odličnim nastupom KUD Ivan Kapistran Adamović iz Čepina.

Organizator KUD Mikleuš svim je sudionicima pripremio zahvalnice i prigodne poklone koje su predstavnicima uručili načelnik Milan Dundović te predsjednica KUD-a Jadranka Grabar.

– Ovo su jedinstvene prilike da mi ljubitelji folklora i tradicijske kulture pokažemo što radimo i volimo. Zato me posebno veseli da sam i večeras vidio nekoliko društava u kojima su pretežno mladi, to je budućnost ove priče, mladi su ti koji moraju gajiti svoju kulturnu baštinu i čuvati ju od zaborava – znakovito je rekao je koreograf KUD-a Čačinci Zvonimir Vuković.

Smotru su na jedan jedinstven, slavonski i duhoviti način odlično vodile Sandra Kraljik i Josipa Hlavaček. Nakon smotre, sve sudionike i posjetitelje do sitnih sati zabavljao je TS Kontra iz Feričanaca. Bila je ovo prava slavonska jesen u malom, prepuna boja, osmijeha, zabave i sreće, jedinstvena slavonska jesen u zagrljaju duše. (www.icv.hr, vg)

[g-gallery gid=”556077″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content