KUD Podravina Čađavica aktivan sudionik raznih događaja: Sudjelovali na 10. Smotri folklora u Nardu

Nedavni dobitnik Povelje zahvalnosti Virovitičko-podravske županije, KUD Podravina iz Čađavice, nastavlja svojim radom te je prošlog vikenda sudjelovao na jubilarnoj 10. Smotri folklora u Nardu pokraj Valpova pod nazivom ”A’oj Nardu selo pokraj Drave”. To je bila još jedna prilika da mladi članovi pokažu svoje umijeće plesanja, pjevanja, ali i da još jednom prezentiraju čađavačku narodnu nošnju.
Posljednji svoj nastup i druženje KUD Podravina je imao nedavno u Informativno-edukativnom centru Dravska priča u  Noskovcima, povodom 30. obljetnice proglašenja Europskog zelenog pojasa. Osim pjesme i plesa, snimljena je i milenijska fotografija, a članice KUD-a Anita Cvetičanin i Ksenija Dugaja postavile su prigodan štand koji je posjetio i župan Igor Andrović.
m 70372865 356691625213616 2186742110101700608 n

Predsjednica KUD-a Valentina Predrevac s puno ponosa ističe da im polako pristižu novi članovi, što je u današnje vrijeme, kada u drugim udrugama nedostaje članova i interesa za rad, dobar pokazatelj za opstanak njihove udruge.  Kako bih se aktivno mogli uključiti nadolazeći članovi, uz dobru volju, potrebna je nabavka i obnova narodnih nošnji, a za to su se pobrinuli vodeći članovi KUD-a javljajući se na natječaje u svrhu ishodovanja dodatnih sredstava. Tako je Ministarstvo kulture KUD-u ove godine dodijelilo 8.000 kuna što su u cijelosti utrošili u nabavku i izradu novih 10 pari muških slavonskih čizama, a Virovitičko-podravska županija osigurala je 4.000 kuna koje će utrošiti u izradu deset muških košulja, a koje su već u tijeku izrade. (www.icv.hr, adf, Ž. Predrevac; Foto: KUD Podravina, D. Fišli)

[g-gallery gid=”554854″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content