Lovačka udruga “Fazan” Pitomača u Velikoj Črešnjevici otvorila skupne lovove za 2019./20. godinu

U nedjelju, 27. listopada u 8 sati ispred Lovačke kuće “Fazan” u Velikoj Črešnjevici, okupilo se 32 matičnih lovaca i njihovih gostiju na otvorenje skupnih lovova za 2019./20. godinu.

Pozdravio ih je predsjednik Udruge Darko Pavleković te im zaželio dobrodošlicu i dobru “kob”. Lovnik Davor Gašparec informirao je nazočne da se na otvorenju skupnih lovova za već spomenuto razdoblje lovi fazanska divljač i lisice u predjelu Gušća i Velikog polja.

Otvorenje liva i Vatrovasna vježba M Črešnjevica 2019 170 kopija Custom e1572366661575

Nakon konkretnih uputa o kretanju lovaca u lovištu uslijedio je razlaz. Ponovno okupljanje bilo je u predjelu Gušće, iza rodne kuće Petra Preradovića u Grabrovnici. Nakon priprema i zajedničkog fotografiranja, lov je počeo u Gušći, a nakon toga u Velikom polju.

Najuspješniji su bili lovci koji su zauzeli položaje pored remiza – šumaraka bagrema i ostalog grmlja, jer su to staništa koja voli fazanska divljač. Lov je trajao do 14 sati. Ponovno okupljanje bilo je kod Lovačke kuće u Velikoj Črešnjevici. Prebrojena je iz lovišta uklonjena fazanska divljač i tri lisice. Jedan od uspješnih lovaca bio je i Zvonko Buri, koji je već na početku lova uklonio fazana i mladu lisicu, na slici.

Otvorenje liva i Vatrovasna vježba M Črešnjevica 2019 180 Custom e1572366724275

Nakon lova, za sve lovce – članove društva bio je organiziran zajednički ručak. Zainteresirani su mogli pucati na novouređenom vježbalištu za pucanje na glinene golubove, koje je u pripremi za zvanično otvaranje.

(www.icv.hr, bm)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content