OPĆINA PITOMAČA Mještani Starogradačkog Marofa dobit će društveni i vatrogasni dom, potpisan ugovor vrijedan 4,6 milijuna kuna

Općini Pitomača u rujnu je odobren projekt izgradnje Društvenog doma u Starogradačkom Marofu, a u sklopu kojeg će se nalaziti vatrogasni dom i kulturni centar. Za ovaj projekt, vrijedan 4,6 milijuna kuna, odobreno je stopostotno financiranje iz EU fondova, a prijavljen je na natječaj Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

Trajanje projekta je 18 mjeseci, a nakon izgradnje doma zaposlit će se jedna osoba koja će biti zadužena za održavanje objekta.

U Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju jučer (srijeda) su potpisani ugovori za tip operacije 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”, među kojima se pronašao i ugovor Općine Pitomača. Načelnik općine Željko Grgačić potpisao je ugovor vrijedan 4.595.149 kuna. Dobivenim sredstvima će se financirati izgradnja već spomenutog Društvenog i vatrogasnog doma u naselju Starogradački Marof.

– Provedbom ovog projekta Općina Pitomača će unaprijediti lokalnu infrastrukturu u naselju Starogradački Marof. Dobivenim sredstvima unaprijediti će se društveni i vatrogasni dom koji će se staviti na raspolaganje lokalnoj zajednici – kažu iz tvrtke Draft d.o.o koja je izradila projekt.

(www.icv.hr, ml, draftdoo.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content