Načelnik općine Pitomača Željko Grgačić čestitao Svetlani Bastalić na osvajanju titule Najuzornije hrvatske seoske žene

Svetlana Bastalić iz Dinjevca u subotu je proglašena Najuzornijom hrvatskom seoskom ženom za 2019. godinu. Ovogodišnje natjecanje održano je u Ozlju, a Svetlani je titulu uručila ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Tim povodom danas (srijeda) načelnik općine Pitomača Željko Grgačić primio je ovogodišnju Najuzorniju hrvatsku seosku ženu kako bi joj čestitao na uspjehu i ujedno velikoj promociji općine.

– Izabrana sam između 20 prekrasnih vrijednih seoskih žena koje su pokazale bogatstvo svojih poljoprivrednih gospodarstava, svojih općina i županija. Ovo je ogromna sreća i ponos koji se jednostavno ne da objasniti. Nisam očekivala ovakav rezultat, ali drago mi je da je komisija prepoznala moj trud i rad u svemu što činim, kako za svoju obitelj i gospodarstvo, tako i za općinu i županiju – rekla je Svetlana koja je majka petero djece i svakoga dana radi na obiteljskom gospodarstvu gdje se bave stočarstvom i ratarstvom, uzgojem krava, svinja, ovaca, kokoši i drugih domaćih životinja.

Također, obrađuju i 35 hektara zemlje, a svoje proizvode Svetlana prodaje na kućnom pragu. Jednako tako uključena je u brojne manifestacije općine Pitomača kao predsjednica Udruge žena Dinjevac, a osim toga je i vatrogaskinja. (www.icv.hr, ml; foto: I. Bedeković)