O ZANIMANJIMA IZ PRVE RUKE Virovitički gimnazijalci upoznali se sa psihologinjom i novinarkom

Što radi psiholog u jednoj školi, a što podrazumijeva posao novinara? Koliki značaj u obavljanju svakodnevog posla ima znanje stečeno u srednjoj školi? Koje su prilike za zapošljavanje odmah po završetku fakulteta i gdje se s ovim zanimanjima kasnije može raditi?

Odgovore na ova pitanja, kao i niz drugih informacija mogli su saznati danas (petak) učenici drugog razreda općeg smjera Gimnazije Petra Preradovića Virovitica, a koji su u okviru sata razredne nastave ugostili psihologinju Sanju Milković-Šipek iz Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić i našu novinarku i urednicu Mariju Lovrenc s ICV-a.

Njihova razrednica, profesorica hrvatskog jezika Vera Žužić inicijator je zaista pohvalne ideje: da se u okviru sata razredne nastave učenici pobliže upoznaju s brojnim zanimanjima, a koja mogu odabrati nakon srednje škole. Predavači su nekadašnji polaznici Gimnazije. Iskustvo iz prve ruke, ističe prof. Žužić, mladima puno znači jer tako mogu postaviti otvorena pitanja gostima, ali i otkriti vlastiti poziv, ako ga još ne osjećaju.

Danas je mlade gimnazijalce i profesoricu zanimalo kako novinari prate događaj iz crne kronike, što sve radi psihologinja u osnovnoj školi i kada potražiti psihološku pomoć, a kada je dovoljno iskoristiti informacije koje su na temu samopomoći dostupne svima.

Bila je to prilika progovoriti i o samom procesu studiranja, mogućnostma zapošaljavanja nakon završenog studija te konkretnim zadaćama svakog pojedinog zanimanja. Gošće su se dotaknule jednog važnog pitanja koje je interesantno svima: društvenih mreža i njihovom značaju u komunikaciji, medijima i utjecaju na društvo.

Profesorica Vera Žužuć istaknula je kako će se kroz školsku godinu učenici tako upoznati sa širokom lepezom zanimanja – od arhitekata, građevinaca, ekonomista, pravnika, liječnika, defektologa, stomatologa te brojnih drugih u inicijativi koja je dobila veliku učeničku podršku. (www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content