Održana početna konferencija projekta energetske obnove zgrade Općine i Društvenog doma Lukač

U prostorijama općine Lukač održana je početna konferencija projekta “Energetska obnova zgrade Općine i Društvenog doma Lukač na adresi Lukač 50, Lukač – KK.04.2.1.04.0829”.

Na početnoj konferenciji nazočne su pozdravili dožupan Virovitičko-podravske županije Marijo Klement i načelnik općine Lukač Đuro Bukvić.

Projekt je odobren u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora”. Posrednička tijela na projektu su Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

IMG 1784 Custom

Svrha projekta je da se energetskom obnovom zgrade osiguraju uvjeti za smanjenje potrošnje energije za grijanje/hlađenje na godišnjoj razini od najmanje 50 posto u odnosu na godišnju potrošnju energije za grijanje/hlađenje prije provedbe projekta, da se smanji razina štetnih emisija CO2 u okoliš i da se djelatnicima općine Lukač i mještanima osigura kvalitetan prostor te zdravije okruženje i ugodniji uvjeti rada.

Nositelj projekta je Općina Lukač, a napisala ga je VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Ukupna vrijednost projekta je 938.608,75 kuna, od čega su bespovratna sredstva 489.104,45 kuna. Vlastita sredstva prijavitelja su 449.504,30 kuna, za koje je Općina Lukač prijavila projekt i na poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za sufinanciranje provedbe projekata za 2019. godinu te im je odobren iznos od 237.729,04 kuna. Općina Lukač će financirati projekt energetske obnove u iznosu od 211.775,26 kuna. Završetak provedbe projekta je svibanj 2021. godine.

IMG 1787 Custom

Projektom je planirana energetska obnova koja obuhvaća građevinsko-obrtničke radove: zamjena vanjske stolarije, toplinska izolacija poda na tavanu, toplinska izolacija vanjskih zidova i sokla, izvedba novog krovišta te izolacija stropa podruma.

Izvođač radova je tvrtka Gradba d.o.o. iz Lukača, dok će stručni nadzor provoditi tvrtka VTC-projekt d.o.o. iz Virovitice.

Trenutni energetski razred zgrade Općine je G, zgrade Društvenog doma E, dok će završetkom projekta obje zgrade biti svrstane u energetski razred C, a projektirana ušteda toplinske energije nakon završetka projekta iznosi 63,93 posto.

1

[g-gallery gid=”559253″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content