Održana početna konferencija projekta energetske obnove zgrade Područne škole Josipovo

U prostorijama Područne škole Josipovo održana je početna konferencija projekta ”Energetska obnova zgrade Područne škole Josipovo pri Osnovnoj školi Eugena Kumičića Slatina na adresi Josipovo 30, Josipovo, Sopje – KK.04.2.1.04.0798”. Na početnoj konferenciji nazočne su pozdravili župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović i ravnateljica OŠ Eugena Kumičića Božica Majhen. Također, na početnoj konferenciji sudjelovali su i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije Vesna Šerepac, načelnik Općine Sopje Berislav Androš, djelatnici Virovitičko-podravske županije i RA VIDRA, učitelji i drugi uzvanici.

Projekt je odobren u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora”. Posrednička tijela na projektu su Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

IMG 8445

Svrha projekta je da se energetskom obnovom zgrade škole osiguraju uvjeti za smanjenje potrošnje energije za grijanje/hlađenja na godišnjoj razini od najmanje 50% u odnosu na godišnju potrošnju energije za grijanje/hlađenje prije provedbe projekta, da se smanji razina štetnih emisija CO2 u okoliš i da se korisnicima škole osigura kvalitetan prostor te zdravije okruženje i ugodniji uvjeti rada. Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija, a napisala ga je VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Ukupna vrijednost projekta je 514.608,75 kuna, od čega su bespovratna sredstva 190.080,20 kuna. Završetak provedbe projekta je travanj 2021. godine.

Projektom je planirana energetska obnova koja obuhvaća građevinsko-obrtničke radove: zamjena vanjske stolarije, toplinska izolacija stropa prema negrijanom tavanu, toplinska izolacija vanjskih zidova i sokla, izvedba novog krovišta te strojarske mjere: ugradnja energetski učinkovitijeg sustava grijanja i ugradnja termostatskih radijatorskih ventila. Izvođač radova je tvrtka Bistra d.o.o iz Đurđevca, dok će stručni nadzor provoditi tvrtka KING Art Studio d.o.o. iz Virovitice. Trenutni energetski razred zgrade škole je G, dok će završetkom projekta zgrada biti svrstana u energetski razred D, dok projektirana ušteda toplinske energije nakon završetka projekta iznosi 63,41 %.

a[g-gallery gid=”558625″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content