OPĆINA ČAĐAVICA – U tijeku je uređenje mjesnog doma u naselju Donje Bazije

U naselju Donje Bazije, u općini Čađavica, provode se radovi na uređenju mjesnog doma. Radovi su sufinancirani prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu od 300.000,00 kuna.

Cilj projekta je revitalizacija i poboljšanje kvalitete života stanovnika ovog, slabije razvijenog područja u smislu podizanja razine turističke ponude, podizanja razine komunalnih usluga i standarda kroz održavanje i obnovu zgrade. Cjelokupna vrijednost radova i usluge nadzora iznosi 524.848,10 kuna sa PDV-om. Izvođač radova je Građevinski obrt Franjić iz Čađavice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Radove je obišao općinski načelnik Mirko Rončević zajedno sa vijećnikom Općine Čađavica Josipom Gladovićem, inače mještaninom Donjih Bazija.

– Općina Čađavica sklopila je ugovor sa Građevinskim obrtom Franjić za renoviranje mjesnog doma u naselju Donje Bazije. Mjesni dom u ovom naselju je jedan od manjih na području općine Čađavica, međutim svako naše mjesto ima potrebu za uređenim prostorom za sve prigode koje trebaju mještanima i udrugama. Mi smo se, kao Općina, angažirali urediti ovaj dom, mada je on već prije bio na jednom dijelu uređivan, ali ovaj put da to bude kompletno. U mjesnom domu priključena je voda i plin, a sada ćemo riješit sanitarni čvor, dodatne prostorije i manje i veće, kuhinju…, odnosno sve ono što je potrebno za okupljanje mještana na jednom mjestu. Naravno, Općina će preuzeti odgovornost za održavanje i plaćanje režija. Izvođači su završili radove na krovištu, a unutra se radi na postavljanju knaufa i detaljnom uređenju. Naručena je i stolarija te bi do kraja ovog mjeseca radovi trebali biti završeni, naravno, sa novom fasadom – rekao je načelnik Rončević pri obilasku radilišta.

– Ja bih se, prije svega, zahvalio našem načelniku Mirku Rončeviću na prepoznavanju problema i potreba mještana Donjih Bazija za jednim ovakvim domom, što za nas puno znači. Potpunim uređenje doma dobiti ćemo prostor za sve potrebe. Također, s time dobivamo jednu ugodniju sliku ovog našeg lijepog parka i našeg mjesta – kazao je mještanin Donjih Bazija Josip Gladović. (www.icv.hr, ADF; Fotografije D. Fišli)