Otvorenjem dječjeg igrališta završeno obilježavanje Dječjeg tjedna u Pitomači

U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna 2019. otvoreno je osmo igralište na području općine Pitomača. Otvorenju je prisustvovala ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković i njen pomoćnik Ivica Bošnjak, saborski zastupnik Josip Đakić, načelnik općine Pitomača Željko Grgačić i vikar pitomačke župe Svetog Vida velečasni Karlo Kruljac.

Otvaranjem ovog igrališta završeno je obilježavanje Dječjeg tjedna kojeg su organizirali Dječji vrtić “Potočnica”, Centar za kulturu Drago Britvić, Osnovna škola Petra Preradovića, Glazbena škola dr. Marijana Jergovića, Pitomi radio, NK Pitomača i Turistička zajednica općine Pitomača.

Načelnik općine Pitomača Željko Grgačić izrazio je zahvalnost ministrici Bedeković na podršci te najavio kako će se sljedeće godine igrališta izgraditi i u Sedlarici i Velikoj Črešnjevici.

IMG 2435

– S ta dva igrališta završit ćemo s izgradnjom vrtića u svim naseljima općine Pitomača. Jednaku brigu vodimo o svima i nadam se da će ovo, kao i ostala igrališta svakoga dana biti prepuna djece – rekao je načelnik Grgačić.

Na važnost brige za najmlađe ukazao je i saborski zastupnik Josip Đakić.

– Vjerujem da je ovakva briga i skrb koju Općina Pitomača, kao i županija virovitičko-podravska, pokazuju prema najmlađima izuzetno važna. Na području županije gradi se 11 novih vrtića, a u posljednjih 10-ak godina sagrađeno je i obnovljeno 30-ak osnovnih škola i to pokazuje da se posebna pozornost posvećuje obiteljima, njihovoj djeci i obrazovanju – istaknuo je zastupnik Đakić.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku bila je pokrovitelj ovogodišnjeg Dječjeg tjedna, a supokrovitelji Virovitičko-podravska županije i Općina Pitomača.

IMG 2439

– Dječji tjedan je tradicionalna manifestacija koja se dugi niz godina obilježava na području Hrvatske. Ove godine Pitomača se pridružila brojnim aktivnostima i to me izuzetno veseli. Ovakvim aktivnostima doprinosi se poboljšanju kvalitete života djece. Tjedan je završen otvaranjem dječjeg igrališta u Pitomači, osmo po redu na području cijele općine, i želja mi je da ovakav tjedan postane tradicija i da svake godine na popisu imamo jedan ovakav projekt koji ćemo simbolično otvoriti na Dječji tjedan – rekla je ministrica Bedeković.

(www.icv.hr, ib)

[g-gallery gid=”556859″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content