Park prirode Papuk dobitnik nagrade za “Održivi turizam” za projekt “Geopriče UNESCO geoparka”

Foto: Facebook Park prirode Papuk

U sklopu tradicionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma, sinoć (petak) su u Osijeku dodijeljene turističke nagrade za najbolje od najboljih u turizmu. Projekt “Geopriče UNESCO geoparka” Parka prirode Papuk osvojio je nagradu u kategoriji “Održivi turizam”.

Kako kažu iz Parka prirode Papuk, prepoznavanje i nagrađivanje ovog projekta od strane Hrvatske turističke zajednice ujedno im je i najbolji motiv za koračanje k cilju upisivanja Slavonije na kartu nezaobilaznih destinacija Hrvatske i šire.

Foto: Facebook Park prirode Papuk

Nagrada „Održivi turizam“ dodjeljuje se pojedincu, udruzi, tvrtki ili lokalnoj zajednici koja pokazuje iznimnu uključenost na području brige za okoliš. U ovog kategoriji natječu se svi subjekti koji imaju posebno iskazan utjecaj održivog turizma kroz doprinos očuvanju prirode i okoliša, zaštite bioraznolikosti te očuvanje kulturne baštine. Načela kojih se predlagatelji i kandidati moraju pridržavati su briga o lokalitetima baštine kao i pružanju visoko kvalitetnih doživljaja posjetiteljima. Kandidati moraju pružati svojim gostima jedinstven doživljaj za posjetitelje te faktor različitosti koji ih izdvaja od ostalih.

– Iako projekt nosi naziv Geopriče, dođite na Papuk i uvjerite se iz prve ruke da ovdje i stvaramo čuda, a ne samo pričamo!- poručili su iz Parka prirode Papuk. (www.icv.hr, Park prirode Papuk)

Foto: Facebook Park prirode Papuk