Poduzetnički inkubator u Slatini uskoro otvara svoja vrata mladim poduzetnicima

Na tragu dogovorene suradnje između Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije i Grada Slatine, te gradskih potpornih institucija s ciljem poticanja novih poduzeća da postanu stanari poduzetničkog inkubatora u Slatini, u Gradskoj upravi održan je sastanak na kojemu je gradonačelnik Denis Ostrošić u nazočnosti pročelnika Upravnog odjela za razvoj grada Slatine Marina Kokorića razgovarao sa zamjenikom direktora Poduzetničkog inkubatora VPŽ Josipom Hetrihom na temu skorašnjeg otvorenja slatinskog inkubatora za poduzetnike.

Poduzetnički inkubator u Slatini u završnoj je fazi opremanja, te bi krajem ove godine trebao primiti nove stanare, kojima će na raspolaganju biti 14 uredskih prostora ukupne površine preko 320 m2.

Po završetku opremanja planirano je predstavljanje rezultata projekta poduzetnicima te čelnicima lokalne samouprave i potpornim institucijama s područja grada Slatine i susjednih općina u multifunkcionalnoj dvorani Poduzetničkog inkubatora u Slatini.

cid ii k1jg8pb80Josip Hetrih je tom prigodom istaknuo važnost suradnje s obrazovnim institucijama, kroz koje je u planu kod mladih dugoročno razvijati poduzetnički duh te ih motivirati na pokretanje vlastitog poslovanja po završetku formalnog obrazovanja, te je i ovom prilikom naglasio uvjete koje budući poduzetnici trebaju ispunjavati kako bi postali stanari inkubatora.

Poduzetnički inkubator namijenjen je poduzetnicima koji u trenutku predaje prijave posluju kraće od 3 godine, a djelatnosti koje su prihvatljive za poslovanje u poduzetničkim inkubatorima su:

– proizvodnja koja ne generira štetne utjecaje
– djelatnost iz područja ICT-a
– djelatnost multimedije, digitalne grafike, arhitekture i građevinarstva, elektronike i elektroničkog poslovanja
– ostale uslužne djelatnosti vezane uz proizvodnju
– i pakiranje proizvoda

Poduzetnici koji NE MOGU biti primljeni u inkubator su oni:

– koji se bave samo trgovinom i/ili ugostiteljstvom
– kladionice i kockarnice
– poduzetnici s tehnologijama koje zagađuju okoliš
– poduzetnici koji bi svojom djelatnošću (bukom i slično) remetili poslovanje ostalih poduzetnika u Poduzetničkom inkubatoru
– i poduzetnici čija djelatnost ruši ugled Poduzetničkog inkubatora, te ne posluju u skladu s praksom “dobrog gospodarstvenika”.

Gradonačelnik Ostrošić na kraju je istaknuo kako Grad Slatina kroz Program mjera poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području grada Slatine, sufinanciranje zadruga i sajmova, te brigu za darovite učenike i studente, podržava otvaranje inkubatora i želi konstruktivnu suradnju u realizaciji cijelog projekta za dobrobit razvoja poduzetništva u Slatini i široj okolici. (www.icv.hr, ADF i MF; Foto: M. Feldi)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content