Sanja Bošnjak je nova direktorica Panonskog drvnog centra kompetencija, a Karmen Halgaš obavlja poslove predstojnika Ureda državne uprave VPŽ

Na sjednici Vlade RH, Karmen Halgaš, dano je ovlaštenje za obavljanje poslova predstojnika Ureda državne uprave Virovitičko-podravske županije do 31. prosinca 2019. godine, kada Ured prestaje s radom. Naime, Sanja Bošnjak, koja je postala direktorica Panonskog drvnog centra kompetencija, na osobni je zahtjev tražila razrješenje s mjesta predstojnice Ureda državne uprave u Virovitičko-podravskoj županiji.

Panonski drvni centar kompetencija uspješan je primjer suradnje znanstvenika, industrije i lokalne zajednice, sa zajedničkim ciljem unaprjeđenja poslovanja i gospodarske situacije Virovitičko-podravske županije, cijele Hrvatske, ali i šire regije. On je jedini centar za razvoj drvne industrije u Hrvatskoj koji u svim fazama razvoja proizvoda pruža usluge malim i srednjim poduzetnicima iz drvno-prerađivačkog sektora u regiji, s naglaskom na istraživanje i inovacije. Ukupna vrijednost projekta je bila 44.701.237,17 kuna, a obuhvaćala je uspostavljanje i upravljanje Centrom, kao i izradu detaljnog programa usluga te opremanje suvremenog laboratorija za istraživanje, razvoj, testiranje i izradu prototipa. Nositelj ovog projekta je bila Virovitičko-podravska županija uz partnere, VIDRA-u Agenciju za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Institut Ruđer Bošković. Panonski drvni centar kompetencija otvorio je ministar Tomislav Tolušić.

Inače, Panonski drvni centar kompetencija je bio pobjednik Izbora za najuspješniji lokalni EU projekt 2016./2017. u kategoriji Investicijski i strukturni projekti Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Projekte su nominirale regionalne razvojne agencije s područja cijele Hrvatske, a u svrhu prezentacije i promocije uspješnih projekata financiranih sredstvima Europske unije. (vlada.hr, vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content