Sanja Bošnjak je nova direktorica Panonskog drvnog centra kompetencija, a Karmen Halgaš obavlja poslove predstojnika Ureda državne uprave VPŽ

foto: ilustracija, K. Toplak

Na sjednici Vlade RH, Karmen Halgaš, dano je ovlaštenje za obavljanje poslova predstojnika Ureda državne uprave Virovitičko-podravske županije do 31. prosinca 2019. godine, kada Ured prestaje s radom. Naime, Sanja Bošnjak, koja je postala direktorica Panonskog drvnog centra kompetencija, na osobni je zahtjev tražila razrješenje s mjesta predstojnice Ureda državne uprave u Virovitičko-podravskoj županiji.

Panonski drvni centar kompetencija uspješan je primjer suradnje znanstvenika, industrije i lokalne zajednice, sa zajedničkim ciljem unaprjeđenja poslovanja i gospodarske situacije Virovitičko-podravske županije, cijele Hrvatske, ali i šire regije. On je jedini centar za razvoj drvne industrije u Hrvatskoj koji u svim fazama razvoja proizvoda pruža usluge malim i srednjim poduzetnicima iz drvno-prerađivačkog sektora u regiji, s naglaskom na istraživanje i inovacije. Ukupna vrijednost projekta je bila 44.701.237,17 kuna, a obuhvaćala je uspostavljanje i upravljanje Centrom, kao i izradu detaljnog programa usluga te opremanje suvremenog laboratorija za istraživanje, razvoj, testiranje i izradu prototipa. Nositelj ovog projekta je bila Virovitičko-podravska županija uz partnere, VIDRA-u Agenciju za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Institut Ruđer Bošković. Panonski drvni centar kompetencija otvorio je ministar Tomislav Tolušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Inače, Panonski drvni centar kompetencija je bio pobjednik Izbora za najuspješniji lokalni EU projekt 2016./2017. u kategoriji Investicijski i strukturni projekti Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Projekte su nominirale regionalne razvojne agencije s područja cijele Hrvatske, a u svrhu prezentacije i promocije uspješnih projekata financiranih sredstvima Europske unije. (vlada.hr, vpz.hr)