Stanislav Plavšić i Domagoj Tršek na izložbi inovacija u Iloku osvojili srebrnu medalju za “Unikatni samonatapajući cvjetnjak”

Industrijsko-obrtnička škola Virovitica sudjelovala je na 13. međunarodnoj izložbi inovacija „INVENTUM“ u Iloku. Ovu manifestaciju je od 11. do 13. listopada organiziralo društvo inovatora iz Iloka u suradnji s Gradom Ilokom, Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Na izložbi su ravnopravno sudjelovali inovatori, udruge inovatora, osnovne, srednje i visoke škole iz Republike Hrvatske te inovatori Republike Srbije, Mađarske i BiH. Ukupno je bilo oko 80 inovatora s 120 inovacija.

Stanislav Plavšić i Domagoj Tršek učenici drugog razreda Instalater centralnog grijanja i klimatizacije osvojili su srebrnu medalju za inovaciju “Unikatni samonatapajući cvjetnjak”. Ovaj izvrstan rezultat učenici su osvojili pod vodstvom svog mentora, stručnog učitelja, Zorana Kozjaka.

– Inovacija ima vrijednost kao pomagalo u svakodnevnom životu. Cvjetnjak osigurava biljci dovoljno tekućine za nesmetan razvoj kroz duži vremenski period – objasnili su učenici.

U sklopu sajma organizirana su različita korisna predavanja i radionice te je organizirano turističko razgledavanje grada Iloka i njegove okolice. Sudjelovanje učenika iz Tehničke škole na manifestaciji omogućili su virovitičke tvrtke Flora d.o.o. i Virkom d.o.o. (www.icv.hr, zk)