U Centru za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju, moći ćete se „pretvoriti” u grofa ili groficu te kroz virtualne aplikacije i video igre zaplesati s plemićkom obitelji Janković

U Muzeju grada Iloka, ministar turizma Gari Cappelli i virovitičko-podravski župan, potpisali su ugovor za projekt „Čudesan svijet grofa Jankovića“. Ukupna vrijednost projekta je 935.734,38 kuna, a bespovratna sredstva Ministarstva turizma iznose 480.000,00 kuna. Projekt je prijavljen na Program razvoja javne turističke infrastrukture u 2019. godini.

Projektom će se multimedijom opremiti Centar za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju i postaviti oprema za virtualnu stvarnost (video igre i aplikacije), a osim toga, uredit će e završni sloj od betonskih opločnika za kolni promet, pristup vatrogasnog vozila na lokaciji Parka Suhopolje. Provedbom projekta omogućit će se i nesmetano kretanje povijesnim perivojem u kojemu je dvorac smješten i s kojim čini nedjeljivu pejzažno-graditeljsku cjelinu.

IMG 7920
Foto: K. Toplak

Glavna aktivnost je nabava multimedijalne opreme čime će se prošiti multimedijalni interaktivni postav Centra za posjetitelje inovativnom komponentom koja će posjetiteljima Centra pružiti mogućnost stavljanja u ulogu grofa ili grofice (pomoću aplikacije „Ja sam Grof/Grofica“ omogućit će se, kroz interaktivno upravljanje vlastitom fotografijom i presvlačenjem s njihovom autentičnom odjećom, promjenom izgleda lica u lice grofa ili grofice te modeliranjem likova i oblika baroknog doba, prikaz posjetitelja u ulozi grofa ili grofice) te u virtualnoj stvarnosti mogućnost plesanja zajedničkog plesa s plemićkom obitelji Janković (video igra).

Predmetni projektni prijedlog sastavni je dio rekonstrukcije Dvorca Janković u Suhopolju u Centar za posjetitelje sa smještajnim kapacitetima – I. faza – Rekonstrukcija i opremanje dvorca Janković u Suhopolju i II. faza – uređenje perivoja te projekta „Suhopoljski vremeplov“ i „Uređenje staza unutar perivoja Dvorca Janković u Suhopolju˝. Predviđeno trajanje provedbenog razdoblja projekta je 12 mjeseci. Inače, ministar turizma Gari Cappelli, u Iloku je potpisao ugovore s korisnicima Programa razvoja javne turističke infrastrukture za 2019. godinu, kroz koji je Ministarstvo turizma dodijelilo 20.236.000 kn za 67 razvojnih projekata u Hrvatskoj.

IMG 7901
Foto: K. Toplak

Potpore kroz ovaj program uključuju plaže, centre za posjetitelje i interpretacijske centre, javnu turističku infrastrukturu u funkciji aktivnog turizma, studije održivosti razvoja turizma i prihvatnog kapaciteta s akcijskim planom i studije upravljanja kvalitetom u turizmu. (vpz.hr, mint.gov.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content