U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica predstavljena knjiga Josipa Joea Meixnera “Glazba kao lijek”

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige, jučer (utorak) je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica predstavljena knjiga “Glazba kao lijek: samoterapija zvucima koji liječe”, svjetski poznatog glazbenika, pijanista Josipa Joea Meixnera.

Ova tribina odlično se uklopila u ovogodišnji moto manifestacije “U ritmu čitanja!” te je ugostivši ovog svjetskog pijanista privukla Virovitičane željne novih interdisciplinarnih spoznaja.

IMG 20191015 191249 Custom

Sve prisutne pozdravila je ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice, Višnja Romaj koja je istaknula kako je, vidjevši knjigu “Glazba kao lijek” rekla da knjiga predstavlja točku i zarez. Točku zato jer je ova knjiga jedan od najboljih četiri ili pet koje Gradska knjižnica i čitaonica posjeduje, a zarez zato što ovo nije posljednje gostovanje pijanista Meixnera u virovitičkoj knjižnici.

Kako glazba, koja nad čovjekom ima toliku moć, može liječiti, pokušao je objasniti sam autor knjige. Ovaj profesionalni pijanist prvi je svoje stručno glazbeno znanje spojio sa spoznajama medicinskih istraživanja. U knjizi govori o piano medicini te o pozitivnom učinku glazbe na čovjekovo psihičko-fizičko zdravlje. Teoriju koju zastupa sam autor je provjerio na sebi, riješivši svoje zdravstvene probleme upravo piano medicinom.

IMG 20191015 190953 Custom

Posjetitelji su mogli kupiti knjigu uz koju je priložen CD sa 13 skladbi, za kojega mnogi tvrde da je prava “glazbena ljekarna”. Ono što čitatelj knjige i slušatelj CD-a treba napraviti u svome putu izlječenja jest jednostavno leći, opustiti se i prepustiti notama Josipa Joea Meixnera.

(www.icv.hr, lmh)

[g-gallery gid=”557278″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content