U ponedjeljak, 21. listopada održat će se početne konferencije energetskih obnova škola u Josipovu i Pitomači

U ponedjeljak 21. listopada, održat će se dvije početne konferencije energetskih obnova škola, u Josipovu (Područna škola pri OŠ Eugena Kumičića Slatina) i Pitomači (zgrada B OŠ Petar Preradović).

Početna konferencija u Josipovu, održat će se u prostorima područne škole, s početkom od 11,00 sati, a u Pitomači, u prostoru OŠ Petra Preradovića od 13,00 sati. Virovitičko-podravska županija, kao nositelj projekata, trenutno provodi 5 projekata energetske obnove školskih ustanova, ukupne vrijednosti oko 20 milijuna kuna. Uz školu u Josipovu, te Zgradu B OŠ Petra Preradovića Pitomača, tu su i energetske obnove Sportske dvorane Tehničke škole u Virovitici, OŠ Suhopolje s pripadajućom sportskom dvoranom, OŠ Ivana Gorana Kovačića u Gornjem Bazju. Energetska obnova škole u Josipovu iznosi 599.866,88 kuna, a u Pitomači je ona vrijedna 1.913.926,50 kuna.

Istodobno, provodi se i pet energetskih obnova objekata zdravstvenih ustanova, dva su projekti kojima je Virovitičko-podravska županija nositelj, zgrada Opće medicine u Općoj bolnici Virovitica i zgrada Paviljona IV. Doma zdravlja u Slatini. Dom Zdravlja VPŽ, provodi energetsku obnovu ambulanti u Bušetini i Suhopolju, a Opća bolnica Virovitica, zgradu u kojoj su ordinacije i prostori uprave. To su projekti vrijedni više od 10 milijuna kuna. (vpz.hr)