U sklopu GLOBE izvannastavne aktivnosti, “Nazorovci” iz Virovitice na Ođenici se “upoznali” sa svojim novim uređajem – Labdiscom

U današnje suvremeno, informacijsko doba ne postavlja se pitanje trebamo li integrirati tehnologiju u nastavi, već na koji način to učiniti.

Učenici koji pohađaju GLOBE izvannastavnu aktivnost u Osnovnoj školi Vladimir Nazor Virovitica sa svojom voditeljicom Marinom Nemet školu za život žive i rade prije nego se o njoj počelo i govoriti. Oni pišu projekte, promatraju svijet oko sebe i na temelju znanja stečenih na redovnoj nastavi odlaze na teren i skupljaju podatke potrebne za analizu svoje hipoteze i rješavanje postavljenih problema.

IMG d7e46d4522b1fcc7449e98e8c59c9334 V Custom e1570708321630

U petak, 4. listopada izašli su u prirodu na svoju prvu postaju na Ođenici gdje su se učili raditi s Labdiscom, svojim novim interaktivnim mjernim uređajem. Osim toga odredili su temperaturu Ođenice, njenu prozirnost, provodnost i pH-vrijednost. Određenim reagensima te postupcima titracije odredili su i količinu otopljenog kisika, koncentraciju nitrata, nitrita, fosfata te amonijevih iona.

Pozvali su i globovce iz Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić da im se pridruže, pokazali im svoje nove uređaje i kofer s reagensima te uz razmjenu iskustava dogovorili i sljedeći susret.

(www.icv.hr, OŠ Vladimir Nazor Virovitica)

[g-gallery gid=”556197″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content