U TIJEKU PRIPREMA ZIMNICE Virovitički vrtić već četvrtu godinu zaredom iz eko vrta dobiva domaće proizvode

Najmlađi Virovitičani, polaznici Dječjeg vrtića Cvrčak, i ove će se godine hraniti domaćim, zdravim i ekološki uzgojenim povrćem. Na parceli od oko 5000 m2 u Poduzetničkoj zoni III u Virovitici već četvrtu godinu zaredom posađen je poseban eko-vrt, a trenutno vrijedne djelatnice vrtićke kuhinje od ubranih plodova pripremaju zimnicu za virovitičke mališane.

Poseban ekološki vrt za najmlađe nešto je po čemu se Virovitica razlikuje od ostalih gradova i po čemu je među prvima u Hrvatskoj. Parcelu za sadnju osigurava Grad Virovitica, a o vrtu brinu djelatnici javnih radova.

U vrtu je tako ove godine uzgojen krumpir, cikla, kupus, kelj, rajčica, mahune, mrkva, peršin, grah, paprika, kopar, što će svakako pridonijeti manjoj potrebi za kupnjom namirnica za svakodnevno pripremanje obroka.

20190808 122613
Foto: virovitica.hr

– Ove godine znatno je manji urod rajčice te je stoga pripremljena i znatno manja količina skuhane rajčice za zimu. Ukoliko netko od poljoprivrednika želi Vrtiću donirati određenu količinu, spremni smo je u vlastitoj organizaciji i pripremiti – kaže ravnateljica DV Cvrčak Sandra Moslavac ujedno ističući kako sadnja vrtićkog vrta ne bi bila moguća bez pomoći i uključenosti Grada Virovitice.

– Ovaj projekt pokazao se vrlo uspješnim i korisnim i nadam se da ćemo, uz pomoć Grada Virovitice i gradonačelnika Ivice Kirina, sa sadnjom vrta za naše mališane nastaviti i u budućnosti – rekla je S. Moslavac. (virovitica.hr, DV Cvrčak)

[g-gallery gid=”555026″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content