U Virovitičko-podravskoj županiji potpisani ugovori o sufinanciranju dodatnih obrazovnih materijala

U Maloj vijećnici Virovitičko-podravske županije danas (petak) župan Igor Andrović potpisao je sporazume s gradonačelnicima i načelnicima s područja županije o sufinanciranju dodatnih obrazovnih materijala za potrebe učenika osnovnih škola kojima je Virovitičko-podravska županija osnivač.

Pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac objasnila je kako je cijela inicijativa pokrenuta s ciljem kako bi se roditeljima što se tiče financija izašlo ususret.

– Nadamo se da je ova nabavka rasteretila kućne budžete, a, prije svega, na jedinstveni način pomogla da svi učenici s područja županije na vrijeme dobiju sve materijale koji su potrebni. Kao što znamo, Vlada Republike Hrvatske je nabavila udžbenike a na ovaj način Virovitičko-podravska županija je sve ono što je potrebno za rad u nastavi osigurala uz pomoć proračuna, znači jedinice lokalne samouprave. Na ovaj način ćemo osigurati i da naredne godine učenici koriste iste materijale, samo ćemo dokupljivati ono što je potrebno za nastavu – zaključila je pročelnica Vesna Šerepac.

U financiranju, čija je ukupna vrijednost 1,367,875.32 kuna, jedinice lokalne i područne samouprave sudjeluju 50 posto odnosno sa 683,937.76 kuna. (www.icv.hr, ea)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content