ULAGANJE U MLADE JE ULAGANJE U BUDUĆNOST Općina Sopje povećala potpore za sve dobne skupine mladih s područja općine

Općina Sopje, osim na izgradnju infrastrukture, ulaže u mlade, jer ulaganje u mlade je ulaganje u budućnost.

Stoga je Općina povećala potpore za sve dobne skupine mladih s područja općine. Tako će do 30. studenoga biti otvoren natječaj za potporu pri rješavanju stambenog pitanja mladih obitelji, na kojem se za kupnju nekretnine može dobiti do 20.000 kuna, dok za uređenje i adaptaciju stambenog objekta 10.000 kuna (natječajna dokumentacija na službenoj internet stranici Općine Sopje).

Tijekom listopada bit će raspisana i dva druga natječaja, jedan za sufinanciranje boravka u učeničkim domovima za učenike s područja općine Sopje u iznosu 300 kuna mjesečno, a drugi se odnosi na potpore redovnim studentima u iznosu 500 kuna mjesečno, za koje će natječajna dokumentacija biti objavljena na službenoj internet stranici Općine Sopje.

Također, Općina Sopje sufinancira prijevoz školske djece u 10-postotnom iznosu. Iz Proračuna Općine Sopje izdvojena su sredstva za kupnju likovnih kutija za sve učenike prvih razreda osnovnih škola, dok su za učenike od 5. do 8. razreda kupljene tehničke kutije, dok u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, Općina Sopje sudjeluje u 50-postotnom iznosu pri kupnji pomoćnih nastavnih materijala (radne bilježnice, geografski atlasi, likovne karte i mape RH).

(www.icv.hr, adf, D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content