Vatrogasci pozivaju na oprez za blagdan Svih svetih: Evo što vas mole da nikako ne radite

Veliki broj hrvatskih građana i ove godine će obilježiti blagdane Svih svetih i Dušni dan tradicionalnim odlaskom na groblje, postavljanjem cvijeća na grobove i paljenjem svijeća. Na taj način se sjećamo naših najmilijih koji više nisu s nama. No, u ovakvim trenucima potrebno je pozvati građane na oprez zbog mogućeg nastanka požara, poručuju iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Velika količina upaljenih svijeća, rastopljenog voska i suhog cvijeća na grobljima može se lako zapaliti. Tako vatrogasci savjetuju da ne palite svijeće i šibice u blizini suhe trave, svijeće koje još gore i šibice ne bacajte u travu ili smeće, ne uklanjajte ugašene svijeće dok se ne ohlade, a stare lampione i ostali otpad odlažite na za to predviđena mjesta. Ako palite voštane svijeće i lampione u kućama, ne ostavljajte ih bez nadzora, po izlasku iz kuće ili odlasku na spavanje ugasite svijeće, a jednako tako nemojte stavljati upaljene svijeće i lampione na prozore kako ne bi došlo do požara zavjesa.

– Ukoliko primjetite požar odmah zovite vatrogasce na broj 193. Provedimo naredne blagdane dostojanstveno i u miru – poručili su. (hvz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content