Virovitička interventna sudjelovala na 1. memorijalu “Šimo Đamić 2019”

Policijski službenici i policijska službenica Interventne jedinice policije Policijske uprave virovitičko-podravske uspješno su završili još jedno testiranje spremnosti. U organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske uprave brodsko-posavske, održano je natjecanje policijskih službenica i službenika Ministarstva unutarnjih poslova, pod nazivom 1. memorijal „Šimo Đamić“. Natjecanje je provedeno od 15. do 17. listopada, s posvetom i sjećanjem na legendarnog zapovjednika Specijalne jedinice policije Policijske uprave brodsko-posavske, Šimu Đamića.

U natjecanju su sudjelovala 42 natjecatelja, od kojih 40 policajaca i 2 policajke, koji su prošli razne discipline i zahtjevne kvalifikacije: veslanje kanuom, gađanje iz kratkog naoružanja i jurišne puške, testiranje – provjera znanja iz domene policijskog posla i dr. Stazu dugačku 25 km, sa startom na Sovskom jezeru, preko obronaka Dilja, do cilja u Tomici, prošli su neprekidnim kretanjem uz kompas i zemljovid (trčanjem ili hodanjem), noseći opremu i pušku, izvršavajući složene zadaće, kao što su alpinizam, orijentacija u prostoru, prelazak mreže pod zaštitnom opremom, bacanje dimne bombe, te prelazak vodene prepreke.

s
Foto: PU virovitičko-podravska

Instruktor iz Interventne jedinice policije Policijske uprave virovitičko-podravske Danijel Sabo sudjelovao je u organizacijskom timu za provedbu natjecanja, tako da je Ministarstvo unutarnjih poslova po prvi puta dobilo najspremniju pripadnicu policajku i najspremnijeg pripadnika policajca.

U ženskoj konkurenciji sudjelovala je Gordana Žuti iz Interventne jedinice policije Policijske uprave virovitičko-podravske. U muškoj konkurenciji sudjelovao je zapovjednik Interventne jedinice policije Policijske uprave virovitičko-podravske Andrej Hegediš, Danijel Sabo, Renato Biro, Mario Rengel, Matej Hamaček i Željko Petrik. Najspremniji policajke i policajci, pokazali su visoki stupanj tjelesne snage, izdržljivosti, koordinacije, motoričkih sposobnosti, znanja iz navigacije, snalaženja u prostoru i znanja iz domene policijskog posla. (PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content