Virovitičke košarkašice Z-17 “pola koša” prekratke za prvu ovosezonsku pobjedu u utakmici s Bistrom iz Molvi

Virovitičke košarkašice do 17 godina starosti u svojoj najboljoj ovogodišnjoj utakmici skoro su iznenadile vršnjakinje Bistre iz Molvi i upisale svoju prvu pobjedu u ovoj konkurenciji.

Iako najmlađe u ovoj kategoriji djevojke trenera Kozlingera pokazale su zube i prvenstveno dobrom obranom do posljednje sekunde držale su u šahu domaće igračice. Na ruku im nikako nije išla i ozljeda Mije Deskar, koja je nezgodno stala na samom početku utakmice te je ostatak utakmice odgledala s klupe.

Iako su domaće imali rezultatsku prednost gotovo cijelu utakmicu u posljednjoj četvrtini s nekoliko vezanih koševa Nike Kozlinger, Virovitičanke su dvije minute prije kraja povele sa velika četiri koša razlike. Ipak, u završnici su se uplašile pobjede te je prvo Lea Kozlinger “prodala” jednu loptu, a Nika Kozlinger promašila dva bacanja i pobjeda je ostala u Molvama.

Košarkaškim rječnikom najviše bole porazi s “pola koša”, odnosno jednim razlike, no i to je sport. Utakmicu je malo prespavala i najbolja igračica i kapetanica Mia Šiljković čija je veća hrabrost, osobito u napadu, nužna kako bi se ostvarila prva pobjeda. Najbolji strijelci bili su Nika i Lea Kozlinger s 13 postignutih koševa, dok je svoju najbolju ovogodišnju utakmicu odigrala Lucija Cindrić te brojci od nekoliko skokova dodala i 11 postignutih koševa.

U strijelce su se upisali i organizatorica Iva Kurjančić sa pet postignutih koševa te kapetanica Mia Šiljković sa devet postignutih koševa, no kako smo već napomenuli sa velikim prostorom za napredak.

ŽKK Bistra Molve – ŽKK Virovitica 52:51

Za ŽKK Virovitica nastupili: Prebeg Zara, Pejić Manuela, Kozlinger Lea 13, Kozlinger Nika 13, Ištvanović Ena, Deskar Mia, Cindrić Lana, Cindrić Lucija 11, Kurjančić Iva 5, Mirna Mrmoš i Šiljković Mia 9.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content