Virovitičko-podravska županija osigurala besplatan prijevoz za 1.652 osnovnoškolaca

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović i direktor tvrtke Čazmatrans promet Damir Pavlović, potpisali su ugovor o prijevozu učenika osnovnih škola čiji je osnivač Virovitičko-podravska županija, za školsku godinu 2019./2020.  Kroz navedeni ugovor, prevozit će se djeca iz sljedećih osnovnih škola: Petar Preradović Pitomača, Ivana Brlić Mažuranić Orahovica, Ivan Goran Kovačić Gornje Bazje i Zdenci, Voćin, Mikleuš, Davorin Trstenjak Čađavica, Eugena Kumičića Slatina, Antuna Gustava Matoša Čačinci, Josipa Kozarca Slatina, Suhopolje, Gradina, Augusta Cesarca Špišić Bukovica i Vladimira Nazora Nova Bukovica.

Županija za prijevoz učenika osnovnih škola, njih ukupno 1.652, temeljem ovog ugovora, izdvojit će 5.960.487,70 kuna. Osim toga, župan Igor Andrović je s potpisao ugovore i s tvrtkama Čačinci trans, Panturist i Čazmatrans promet o sufinanciranju troškova javnog prijevoza za redovite učenike srednjih škola za školsku godinu 2019./2020. godinu, a uskoro se očekuje i potpis ugovora s Hrvatskim željeznicama, za što se na godišnjoj razini, ukupno, kroz Proračun VPŽ, izdvaja oko 7 milijuna kuna.

– Svima nama je sigurnost naše djece prioritet. Osiguravanjem prijevoza naših učenika osnovnih škola, kao i onih koji pohađaju srednje škole, osiguravamo im da sigurno stignu od škole svojim kućama – istaknuo je župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content