Započeo biciklistički spektakl “Cro Race” kojeg izravno prenosi i Eurosport

Danas (utorak) je započeo biciklistički spektakl “CRO Race”, utrka koja se nekada zvala Tour of Croatia i vozila u proljeće, a sada se vozi u jesenskom terminu, ali i dalje s iste polazišne točke, slavonske metropole Osijeka.

U jutarnjim satima na startu ispred katedrale u Osijeku, elitno društvo iz cijelog svijeta krenulo je u “obilazak” Hrvatske. Osim imena utrke i termina vožnje, promijenile su se i dionice.

Prva je dionica od Osijeka do Lipika u dužini od 200 kilometara. Zatim se redom voze dionica Slunj – Zadar (183 km), Okrug – Makarska (155 km), Starigrad Paklenica – Crikvenica (155 km) i Rabac – Platak (136 km). Šesta etapa je na rasporedu u nedjelju, 6. listopada u dužini od 154 kilometra, od Svete Nedjelje do Zagreba, a cilj je na Trgu svetog Marka.

Prije službenog početka utrke, koji je startao u Višnjevcu, biciklisti su odvozili revijalan krug po Osijeku. Utrka, koja će trajati šest dana i skupiti više od 1000 kilometara bit će praćena televizijskim kamerama i prenosit će se u 190 zemalja svijeta. Utrku će između ostalih pratiti i televizijski kanal “Eurosport”. U 14 sati biciklisti su prošli i kroz grad Našice, a današnja etapa je završila u Lipiku pobjedom slovenskog biciklista Marka Kumpa. (www.icv.hr, foto: CRO RACE Facebook)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content