ZASADI STABLO, NE BUDI PANJ Županija i Uprava šuma Slatina posadit će sa školama i vrtićima oko 200 stabala

Uprava šuma Slatina je u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, osnovnim školama i dječjim vrtićima na području županije podržala građansku inicijativu ‘Dani kolektivne sadnje drveća’ pod motom “Zasadi stablo, ne budi panj!” i to tako da je osigurala sadnice.

-Ukupno će tijekom akcije biti posađeno dvjestotinjak biljaka – poručuju iz Uprave šuma Slatina.

U četvrtak, 24. listopada, kod OŠ Josip Kozarac u Slatini tako će sa predstavnicima škole posaditi 20-ak sadnica drveća i grmlja, u okolišu škole. Zajedno s djelatnicima šumarije Slatina i Odjela za ekologiju Uprave šuma Slatina djeca i nastavnici uljepšat će svoj okoliš i na kratkom predavanju naučiti ponešto o vrstama koje sade i ulozi biljaka u očuvanju okoliša i klime.

U petak, 25. listopada, akcija sadnje održat će se u Osnovnoj školi i u Dječjem vrtiću u Voćinu, gdje će učenicima i osoblju podršku pružiti šumarija Voćin. Istog dana je planirana sadnja i u OŠ Eugena Kumičića u Slatini, Dječjem vrtiću Suncokret u Slatini i Osnovnoj školi u Novoj Bukovici, gdje će podršku i stručno znanje pružiti djelatnici šumarije Ćeralije i Slatina.

U OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje, OŠ Vladimira Nazora Virovitica, Područnoj školi Podgorje i OŠ Augusta Cesarca Špišić Bukovica sadnja će se također održati 25. listopada, uz podršku djelatnika šumarije Virovitica.  Djelatnici Odjela za ekologiju UŠP Slatina održat će pritom sudionicima akcije i kratko predavanje.

Osim škola i dječjih vrtića na području županije, sadnicama će biti obogaćen i grad Slatina, gdje će se urediti drvored u jednoj ulici i zasaditi vjetrobrani pojas uz nogometno igralište, doznajemo iz Uprave šuma Slatina. (www.icv.hr)

Zasadi drvo 696x984 696x984 1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content