Župan Igor Andrović obišao radove na energetskoj obnovi Osnovne škole Suhopolje i pripadajuće sportske dvorane

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement te pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ Vesna Šerepac, uz domaćina, ravnatelja Antu Škrabu, obišli su radove na energetskoj obnovi Osnovne škole Suhopolje i pripadajuće sportske dvorane.

Osim toga, obišli su i radove koji su ljetos obavljeni u školi, sredstvima Virovitičko-podravske županije i Općine Suhopolje, a vezani su za obnovu sanitarnih prostora u školi. Inače, škola ima 16 pametnih ploča dobivenih kroz projekt „Škola za život“, financiranih sredstvima resornog ministarstva te nabavljenih sredstvima Virovitičko-podravske županije. Od njih 16, 12 pametnih ploča nalazi se u matičnoj školi, a četiri su raspoređene u područnim školama.

skola suhopolje 8
Foto: K. Toplak

Kroz projekt energetske obnove škole koja je izgrađena 1971. godine, čiji je nositelj Virovitičko-podravska županija, procjena je da će se uštede energije kretati do 50 posto, a zgrada i sportska dvorana će umjesto E imati C energetski razred. Ukupna vrijednost projekte iznosi 2.662.477,74 kuna, dok su bespovratna sredstva 1.572.055,91 kuna. Radovima se postavlja: nova toplinska fasada, strop prema tavanu, plinski kondenzacijski kotao, dizalice topline, elektro instalacije, dio vanjske stolarije.(vpz.hr)

[g-gallery gid=”558749″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content