Župan Igor Andrović u posjet primio „srebrne“ natjecatelje ZU HVIDRA VPŽ i zahvalio im na iznimnom uspjehu na SŠNIDOR-u

Župan Igor Andrović danas (četvrtak) je na svečanom prijemu ugostio ekipu Zajednice udruga HVIDR-a Virovitičko-podravske županije. Povod prijama je osvojeno drugo mjesto na ovogodišnjem 25. Svehrvatskom športskom natjecanju invalida Domovinskog rata u Makarskoj. O ovom iznimnom uspjehu, srebrnoj medalji koju je županijska Hvidra osvojila 4. put za redom, na početku prijema govorio je predsjednik Mato Bubaš ističući veliku zaslugu svih natjecatelja, kao i logističke podrške.

– Cijela ekipa pokazala je iznimno zalaganje, požrtvovnost, profesionalnost i disciplinu, što je moralo rezultirati medaljom. I očekivali smo srebro, jer ispred nas je svake godine samo Grad Zagreb koji naravno može okupiti veliki broj natjecatelja i napraviti jaku konkurenciju. Nama je srebro u stvari zlato i to četvrti put za redom, no nitko ne kaže da u budućim natjecanjima nećemo biti i ukupno prvi. Ako je suditi po dosadašnjim uspjesima i volji natjecatelja, ništa nije nemoguće, a to ćemo dokazati već možda na prvom idućem natjecanju – rekao je Mato Bubaš.

IMG 1777Član streljačke ekipe Ivica Udovičić koji se svake godine natječe u kategoriji G2 osvajač je mnogih medalja, uglavnom zlatnih, pa je tako bilo i ove godine.

Kao prvo zahvalio bih svima onima koji su zajedno sa mnom sudjelovali na ovom natjecanju, bilo kao natjecatelji ili kao logistika. Put do Makarske je bio vrlo naporan, a odmah po dolasku tamo morao sam krenuti na natjecanje. No volja je jača i od umora, a rezultati su i ove godine odlični, kako moji osobni, tako i cijele ekipe. Pojedinačno sam osvojio zlato, ekipno smo bili srebrni, a ja sam još u utrci invalidskih kolica osvojio osmo mjesto. Trenirali smo u Virovitici, kod Milana Nemeta, koji nam je svima puno pomogao, posebno kada su se „puške pokvarile“ – rekao je između ostalog osvajač zlatne medalje Ivica Udovičić.

IMG 1779Župan Igor Andrović istakao je veliki ponos što je županijska Hvidra osvojila srebro na SŠNIDOR-u i to po četvrti put za redom:

– Velika mi je čast i zadovoljstvo zahvaliti cijeloj ekipi županijske Hvidre na trudu, zalaganju, te u konačnici odličnom uspjehu. To je veliki uspjeh i za svakog pojedinca, ali i za cijelu braniteljsku populaciju, pogotovo kategoriju hrvatskih ratnih vojnih invalida. Hvala vam što tako na najbolji mogući način pronosite ime Virovitičko-podravske županije, zahvalio je tom prigodom braniteljima župan Igor Andrović.

Osim toga, Mirko Poljanac, predsjednik HVIDR-e Virovitica najavio je održavanje Memorijalnog turnira u malom nogometu Babuk – Jagarinac – Salopek – Strugar – Pemper, u spomen na naše poginule hrvatske branitelje u Pakracu. Turnir će se 12. prosinca održavati u hali Viroexpa, a na njemu će nastupiti županijske HVIDR-e, te ekipe policijskih uprava iz cijele RH. Organizator će biti HVIDR-a Virovitica i PU virovitičko-podravska. Pokrovitelj Grad Virovitica, a supokrovitelj Virovitičko-podravska županija. (www.icv.hr, www.vpz.hr)

IMG 1778

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content