DAN LJUBAZNOSTI U PROMETU U Slatini policajci nagradili vozače koji su propisno propustili pješake na pješačkim prijelazima

Ove je godine na području Policijske uprave virovitičko-podravske u prometnim nesrećama 9 pješaka lako ozlijeđeno i 2 su teško ozlijeđena. Obje prometne nesreće s teško ozlijeđenim pješacima su se dogodile prošli tjedan, a pješaci su nastradali prelazeći kolnik na pješačkim prijelazima, izvijestila je policija.

Stoga je, u cilju ukazivanja na problematiku sudjelovanja i stradavanja pješaka u prometnim nesrećama, u ponedjeljak, 18. studenog na ulicama Slatine provedena preventivna akcija Dan ljubaznosti u prometu.

– U ovoj akciji koju su proveli policijski službenici za prometnu preventivu su vozačima koji su propustili pješake na pješačkim prijelazima na području Slatine podijeljeni prometno–preventivni pokloni kao poticaj da i nadalje poštuju ovo prometno pravilo i poštuju prednost prolaska pješaka na pješačkim prijelazima, a svi iznenađeni nagrađeni vozači su se složili sa važnošću poštivanja ovog prometnog pravila od strane svih vozača – stoji u policijskom priopćenju. (www.icv.hr)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content