FOTO Gledatelji u Orahovici gledali fantastičnu utakmicu, Papuk se “osvetio” Bjelovaru za poraz u 2. kolu

Nogometaši orahovačkog Papuka nastavljaju sa sjajnim partijama u sklopu 3. HNL Sjever.

Momčad vrhunskog stratega Stjepana Mađarića, iz utakmice u utakmicu se potvrđuje i pokazuje kako će u nastavku prvenstva, a posebno nakon zimske stanke, biti zapažen takmac i težak zalogaj savkom protivniku. U sklopu 13. kola Papuk je u svim elementima nogometne igre nadigrao Bjelovar i na kraju zasluženo slavio s konačnih 3:1.

Pogotke za domaće postigli su Florijan Rupčić dva i Marin Čavić. Papuk je od samog početka želio pokazati tko je gazda u Orahovici i uspio. Nametnuli su Orahovčani svoj ritam, bili čvrsto na svakoj lopti i lijepom kombinatornom igrom lako dolazili u situacije za pogodak. No, na žalost navijača lopta nije htjela u gol, promašivali su Živković, Čavić, Rupčić i Špoljarić ili bolje rečeno briljirao je na vratima gostiju Nikola Beljan.

Papuk Bjelovar 3 Custom

Gosti su također imali jednu veliku prigodu kada je napadač gostiju nakon greške Papukove obrane izbio sam pred Mehmedija, ali vratar Papuka odličnom reakcijom brani. Na samom kraju prvog dijela, Ninčević je presjekao jedan napad, dao za Živkovića koji sjajno gura loptu u prazan prost za Marina Čavića. Čavić se sjurio u kazneni prostor, ruke navijača su već bile u zraku, no Marin puca nisko što odlični vratar Bjelovara sigurno hvata.

U drugom dijelu ista slika, Papuk je napadao, ali nikako nije uspio poentirati. Konačno, Papuk je uspio povesti. Igrala se 51. minuta, Papuk je imao korner, kratko je Čavić gurnuo do Krsnika koji ubacuje u šesnaesterac, gdje je najviši Florijan Rupčić i glavom šalje loptu iza nemoćnog Beljana. Taj pogodak kao da je slomio Bjelovar, a Papuku dao još veći elan i domaći igrači jurnuli su po novi pogodak. Dogodilo se to u 56. minuti, kada je Borna Mimić presjekao jednu od niza lopti protivnika na sredini terena, povukao par metara i maestralno gurnuo u prostor za Rupčića. Rupčić se pri primanju malo i poskliznuo i činilo da se da će mu lopta pobjeći, no odličnu ju je zadržao i iz okreta poslao u donji lijevi kut bjelovarskog vratara. Papuk je i nakon tog pogotka napadao i tražio treći, ali čuda je na vratima radio Beljan.

Papuk Bjelovar 1 Custom

Ipak, u 87. minuti odlični Živković je primio jednu dugu loptu, prebacio za Marina Čavića koji ju prima na prsa i gura si u for, s lakoćom pretrčava dvojicu obrambenih igrača Bjelovara, trećeg vara lažnjakom i s nekih 12-13 metara vrhunski puca i šalje loptu u gornji desni kut. U sudačkoj nadoknadi Bjelovar postiže počasni pogodak koji je djelo Patrika Šantalaba.

-Svi danas koji su došli pogledati ovu utakmicu na naš stadion, mogli su uživati u odličnom nogometu obje ekipe. Iako je bio težak teren, utakmica je bila izuzetno dobra i korektna, s puno prigoda i na kraju, ja sam jako sretan zbog svoje ekipe koja je odradila točno ono što skroz radimo i posebno mi je drago da se danas pokazalo sve ono u što smo uvjeravali sve ove protekle dane, a to je da ćemo se vratiti i pokazati da možemo puno. Odigrali smo utakmicu za poželjeti, spojili smo tri dobre utakmice i to je ono što mene ponajviše raduje. – rekao je trener Papuka Stjepan Mađarić, a igračem utakmice proglasio ponovno Marina Čavića.

Papuk Bjelovar 5 Custom

-Opet moram prvo pohvaliti cijelu ekipu, Florijan je zabio dva ključna gola, no Marin je taj koji je radio razliku čitavu utakmicu. Marin je bio na putu ovog tjedna u Austriji, vratio se umoran, ali izričito je tražio da igra cijelu utakmicu, da ga se ne mijenja i odigrao je utakmicu na iznimno visokoj razini – zaključio je Mađarić.

Papuk Orahovica – Bjelovar 3:1
Igrač utakmice: Marin Čavić

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

[g-gallery gid=”563502″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content