FOTO Orahovački rukometaši srušili lidera iz Petrijevaca, vratar Matija Bošnjak digao cijelu dvoranu na noge

Orahovački rukometaši više nego dobro nastupaju u tekućoj sezoni 3. HRL Istok i nalaze se u samom vrhu prvenstvene ljestvice.

Potvrda da je momčad trenera Zorana Ugljanca iznimno kvalitetna, potvrdio je i derbi 8. prvenstvenog kola, u kojem je u Orahovicu stigao lider prvenstva i dosad neporažena momčad Petrijevaca.

Orahovica je odigrala čvrsto i hrabro te na kraju zasluženo slavila s konačnih 35:31 (19:19). Utakmica je krenula potpuno izjednačeno, kako rezultatski tako i igrom u polju. Jedni i drugi su bljesnuli na trenutke, pa nizali nekoliko pogrešaka, a dokaz toga bio je i tijek rezultata na semaforu koji je bio malo na jednoj, malo na drugoj strani. Na odmor se otišlo neodlučeno 19:19. U drugom dijelu Orahovica igra puno bolje, u obrani na čelu s briljantnim vratarom Matijom Bošnjakom koji je “skidao” gotovo sve, a u dva navrata je podigao “dvoranu na noge”. Naime, u jednom napadu skida sedmerac, pa potom odmah i odbitak sa šest metara, a drugi put u kontri dva zicera zaredom.

RK Orahovica RK Petrijevci 2 Custom

Treba svakako istaknuti i sjajnu taktički vođenu utakmicu od strane domaćeg trenera Zorana Ugljanca, koji je znalački rasporedio pozicije i snage svoje momčadi u oba dijela susreta. Tako je u prvom dijelu dominirao Toni Kolarić, koji je bio nerješiva enigma za goste na mjestu srednjeg vanjskog, a u drugom dijelu je “rušio” gostujuću obranu s krila.

Isto tako, u prvom dijelu Domagoj Kiš je s krila ulazio i u sredinu i rješavao napade, a u drugom kao lijevi vanjski parao mrežu protivničkih vratara. Treba svakako istaknuti i dva iskusna Orahovčanina, neuništivog Tihomira Tosina koji je odradio lavovski posao u obrani, a u napadu svojim iskustvom bio je taj koji je uzimao loptu i pogađao kad je bilo najteže, a tu je i provjereni dvometraš Marko Cingel, kojeg je obrana gostiju teško zaustavljala. Na kraju najbolji strijelac Orahovice bio je Toni Kolarić sa osam pogodaka, po sedam su dodali Marko Cingel i Matej Malkoč, šest je postigao Domagoj Kiš, po tri Tihomir Tosino i Tomislav Rotim, dok je jedan postigao Blažević. Vratar Bošnjak prikupio je 12 obrana.

RK Orahovica RK Petrijevci 5 briljantni orahovački vratar Matija Bošnjak Custom

Rukometaši Orahovice ispraćeni su s terena velikim pljeskom od strane dobro popunjene orahovačke sportske dvorane. Ovom pobjedom Orahovčani su došli na diobu 4. mjesta i pokazali da se na njih do kraja prvenstva mora ozbiljno računati za sam vrh.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

[g-gallery gid=”562426″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content