FOTO Po kišnom vremenu, Virovitica odličnom igrom slomila Podravinu za treću uzastopnu pobjedu

U utakmici 11. kola 3. HNL Sjever nogometaši Virovitice ugostili su Podravinu iz Ludbrega, a ujedno upisali i treću uzastopnu pobjedu.

Ovom pobjedom Virovitica je upisala četrnaesti ovosezonski bod i nalazi se na osmom mjestu, ali od četvrtoplasiranog Radnika iz Križevaca udaljena je “samo” pet bodova.

Gostujuću mrežu načeo je Nikola Suvajac u 37. minuti iz kaznenog udarca. Lopta je otišla u jednu, a vratar Balažinec u drugu stranu. Suvajac je poentirao i za vodstvo od 2:0 u 53. minuti, a ovog puta pogodio je precizno lijevom nogom nakon jedne povratne lopte. Gostujuća momčad se ubrzo raspala i do kraja primila još dva zgoditka. Krešimir Crvenka lijepo je pogodio za 3:0 u 75. minuti, a “točku na i” za konačnih 4:0 postavio je u 80. minuti Davor Sinjaković.

IMG 1535 Custom Custom

Domaća momčad imala je, uz četiri postignuta gola, niz prilika kojima je ova pobjeda mogla u “najmanju ruku” biti i udvostručena. Ono što je najbitnije, Virovitica se “probudila”, a puleni trenera Vjekoslava Vučete odradili su jučerašnju utakmicu vrlo borbeno i požrtvovno te dominirali 90 minuta u gotovo svim segmentima igre.

-Imali smo utakmicu pod kontrolom svih 90 minuta. Ono s čime sam posebno zadovoljan, to je igra u jednom periodu prvog dijela, iako smo na odmor otišli s minimalnih 1:0. Taj period prvog poluvremena bi nam trebao biti putokaz kako treba igrati. Iako smo u drugom dijelu postigli tri zgoditka, taj period u prvom dijelu bio je daleko najbolji na ovoj utakmici. Mislim da smo na dobrom putu i samo trebamo nastaviti tako dalje. Čestitam svojim igračima, jer su zaista pokazali kako se bori za boje kluba – zadovoljan je bio strateg Virovitice Vjekoslav Vučeta.

IMG 1470 Custom

Osvrnuo se i na susret 12. kola idućeg vikenda, kada momci s Vegeške putuju na noge Tehničaru iz Cvetkovca.

-Siguran sam da i tamo možemo pokazati ono što smo pokazali protiv Podravine, posebno u tom prvom dijelu. Idemo prema naprijed, potući se za bodove u sportskom smislu. Moji igrači su počeli vjerovati u sebe, u ono što mogu, a na taj način ćemo biti tvrd orah za sve ekipe u trećeligaškom društvu – zaključio je Vučeta.

Virovitica – Podravina Ludbreg 4:0
Igrač utakmice: Nikola Suvajac

(www.icv.hr, foto: T. Szabo)

[g-gallery gid=”561081″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content