FOTO Pogledajte kako napreduju radovi na pješačko-biciklističkom mostu u Čađavici

Na temelju članka 13. Pravilnika o provođenju postupaka jednostavne nabave KLASA: 400-06/17- 01/11, URBROJ: 2189/07-02-17-1 i članka 54. Statuta Općine Čađavica (Službeni glasnik broj 1/19.i 2/19.), općinski načelnik Mirko Rončević donio je Odluku o prihvaćanju iste.

Tako je tom Odlukom, nakon dobivanja građevinske dozvole od strane Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i zaštitu okoliša Virovitičko-podravske županije, prihvaćena ponuda ponuditelja tvrtke Cestogradnja d.o.o. Slatina za izvođenje radova izgradnje pješačko-biciklističkog mosta u Čađavici ukupne vrijednosti, s PDV-om, od 298.488 kuna.

IMG 0407 Custom

Izgradnja mosta teče po planu, a radove je obišao općinski načelnik Mirko Rončević.

– Izgradnjom ovog mosta želimo riješiti sigurnost pješaka i biciklista, a ponajviše djece, kako se ne bi više morali kretati uz cestu. Izgradnju mosta smo nominirali na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te dobili 80.000 kuna. Cjelokupna financijska sredstva za izgradnju mosta iznose 298.488 kuna plus 20.000 za nadzor provođenja radova. Dakle, razliku od dobivenih novaca od Ministarstva snosi Općina Čađavica. Inače, imamo problem s nogostupima u Čađavici, ali dok ne riješimo kanalizacijsku mrežu ne možemo ići u izgradnju istih, jer bi se oni ponovno morali raskopavati, a to znači kao da nismo ništa ni radili i, naravno, nove troškove. Iskreno se nadam da ćemo nagodinu uspjeti završiti kanalizacijsku mrežu, a potom i nogostupe. Svečano otvaranje mosta planiramo za 20. prosinca – rekao nam je pri obilasku radova općinski načelnik Rončević.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”565624″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content