FOTO Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije u Gradini održala redovnu godišnju skupštinu

Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije u petak, 29. studenoga u Osnovnoj školi u Gradini održala je redovnu godišnju izvještajnu skupštinu.

U opširnom predstavljanju izvješća o radu u dosadašnjem dijelu 2019. godine predsjednik ZUiČ HVIDR-e VPŽ Mato Bubaš istaknuo je brojne uspješno obavljene aktivnosti, s posebnim naglaskom na ponovljen veliki uspjeh osvajanja 2. mjesta na ovogodišnjem SŠNIDOR-u, ali i vezano za uspješno organiziranje najvećeg događaja hrvatskih branitelja, vojske i policije u našoj županiji, Hodočašća Gospi Voćinskoj.

IMG 0436 Custom

-Plan za iduću godinu shodno financijskim prilikama biti će po prilici isti kao i ove godine – rekao je govoreći o narednim aktivnostima predsjednik Mato Bubaš.

Bubaš je izrazio i zadovoljstvo zbog sudjelovanja ZUiČ HVIDR-e u brojnim događajima.

-Smatram da smo već dobro uhodani godinama i da shodno financijskim sredstvima maksimalno pokrivamo veliki broj događaja, bilo kao organizatori, bilo kao sudionici nekih događaja. Nekadašnji dugogodišnji predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije Nenad Križić visoko je postavio letvicu rada zajednice, a mi, sa zadovoljstvom mogu reći, uspješno radimo i dalje. Vjerujem da ćemo, opet ponavljam, shodno financijama moći obaviti uspješno sve ono što želimo i 2020. godine – rekao je Mato Bubaš.

IMG 0454 Custom

Riječ da nešto kažu o udrugama sastavnicama Zajednice, HVIDRA-ma Virovitica, Slatina i Orahovica, Mirko Poljanac, Ilija Nikolić i Stjepan Varaždinac. U ime domaćina, općine Gradina, općine koja je jedna od najaktivnijih baš kad se radi o pomoći braniteljima, sve nazočne pozdravio je načelnik Općine Marko Ajček obećavši i daljnju dobru suradnju s braniteljima kako u općini Gradina, tako i u cijeloj županiji.

Priliku da pozdravi sve nazočne iskoristio je i zamjenik župana VPŽ Darko Žužak.

-Čestitam svima na izuzetnom zalaganju i trudu. Odmah na početku krenuo bih s vašim uspjehom na SŠNIDOR-u, ali i svim drugim aktivnostima koje obavljate, bilo da se radi o psihosocijalnoj pomoći hrvatskim braniteljima, ali i zalaganju da se slavni dani Domovinskog rata i hrvatski heroji nikad ne zaborave – kazao je Darko Žužak.

IMG 0484 Custom

Predsjednik Županijske skupštine VPŽ Miran Janečić odmah na početku je istakao poštovanje prema svim hrvatskim braniteljima, koji su branili našu Domovinu u Domovinskom ratu.

-Stali ste na branik Domovine onda kada je bilo najpotrebnije, ali isto tako sa zadovoljstvom mogu ustvrditi da i dalje stojite na braniku naše Domovine, shodno nepravednim i neosnovanim napadima pojedinaca na naše najsvetije. Žrtva iz Domovinskog rata ne smije se zaboraviti, a najmjerodavniji koji o tome mogu govoriti i koji tome mogu posvjedočiti ste upravo vi, hrvatski branitelji. Nećemo to zaboraviti ni mi te ćemo i dalje pomagati da zajedno sačuvamo uspomene na Domovinski rat i sve one koji su u njemu sudjelovali – rekao je Miran Janečić.

IMG 0488 Custom

Na kraju se svima obratio i prvi čovjek HVIDR-e RH, njen predsjednik i saborski zastupnik Josip Đakić. Odmah na početku je podsjetio nazočne na godišnjicu smrti generala Slobodana Praljka.

-Godina dana je prošla od njegove smrti i zahvaljujemo mu za sve ono dobro što je učinio za Hrvatsku, a shodno tome i profesor Miroslav Tuđman napisao je zanimljivu knjigu koja se zove Haški krivolov, vezano uz sve progone naših generala, a samim time i drugih branitelja kojima je jedina misao bila da obrane svoju Domovinu Hrvatsku. Nastojat ćemo doći do tog štiva da bi ga što više naših branitelja pročitalio. Istina mora biti stavljena u korice svake knjige o Domovinskom ratu, ispisana vašim sjećanjima i vašim emocijama. Ne možemo raditi sigurnu budućnost dok god ima onih koji bi htjeli da istina bude drugačija, jer isti oni Hrvatskoj ne žele dobro. Tim više je uloga nas branitelja da zajedno branimo istinu o Domovinskom ratu, a Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, kao najbrojnija, zasigurno je ona koja to već niz godina uspješno čini, sve pod geslom da se ne zaboravi – rekao je u svojim pohvalama Zajednici Josip Đakić.

IMG 0493 Custom

Na ovoj skupštini, uz članove HVIDR-e, predstavnika braniteljskih udruga i lokalne zajednice nazočili su i izaslanik načelnika Policijske uprave virovitičko-podravske Davor Solić te član Koordinacije braniteljskih udruga, nekadašnji predsjednik Zajednice udruga HVIDR-a VPŽ, Nenad Križić.

(www.icv.hr, bs, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”565596″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content