IDUĆE GODINE U FUNKCIJI TRODIJELNA SPORTSKA DVORANA I NOVI TRG Nazori nastavu tjelesnog više neće imati u podrumu, nego u modernoj sportskoj dvorani

Jedan od značajnijih projekata za Osnovnu školu Vladimir Nazor Virovitica, ali i sam grad Viroviticu, poprima svoj konačan oblik. Velika trodijelna sportska dvorana, čiji se završetak očekuje u siječnju ili veljači iduće godine, omogućit će učenicima uživanje u svim onim sadržajima i programima tjelesne i zdravstvene kulture, ali isto tako i izvannastavnih aktivnosti koje vode učitelji tjelesne i zdravstvene kulture.

– Izgradnja ove dvorane od velikog je značaja za učenike i djelatnike. Nakon niza godina, to jest otvara-nja cjelokupne zgrade škole 1991. godine pa sve dosad, učenici su satove tjelesne i zdravstvene kulture odrađivali u neprilagođenom prostoru podrumskih prostorija koje smo uredili te nisu mogli imati sve ono što jedna sportska dvorana nudi – istaknula je ravnateljica Osnovne škole Vladimir Nazor Virovitica Sanjica Samac te dodala kako se osim otvorenja nove dvorane, učenici i djelatnici vesele i pristupnom trgu koji je sastavni dio sportske dvorane.

IMG 6290 Custom

Smješten između osnovne škole, sportske dvorane i Učeničkog doma, trg će učenicima i građanima svojim sadržajem poput klupa, drveća, raslinja i osvjetljenja omogućiti ugodno mjesto za sastajanje i druženje, ali i poslužiti učenicima kao sigurno mjesto za čekanje autobusa. Završetak radova ovog projekta vrijednog preko 3,3 milijuna kuna očekuje se polovicom iduće godine.

Napretkom radova i velikom ulogom koju će ovi objekti igrati u životima učenika, ali i ostalih građana Virovitice, zadovoljan je i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

IMG 6336 Custom

CILJ NASTAVA U JEDNOJ SMJENI

– Sa zadovoljstvom mogu reći da izgradnjom ovog našeg megaprojekta, centra s dvoranom i pristupnim trgom, Virovitica stavlja „točku na i“ što se tiče svojih sadašnjih potreba. Što se tiče razvoja školstva, pripremili smo projektnu dokumentaciju za još tri projekta koja smo prijavili. To su Srednja glazbena škola s koncertnom dvoranom, Područna škola u Čemernici i treća osnovna škola koja će biti u funkciji stvaranja uvjeta za jednosmjenski rad u koju će ići dijelom djeca iz OŠ Vladimir Nazor Virovitica, a dijelom djeca iz OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica. Na taj način želimo postići one standarde koje je propisala Europska unija, ali kako bismo i samim roditeljima olakšali da djeca zapravo u svojim smjenskim nastavama prate roditelje na radnom mjestu – zaključio je I. Kirin.

(www.icv.hr, ea, ib; foto: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”564515″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content