“JAGLAC – MOJ DRUGI DOM” U Orahovici održana radionica usmjeravanja podrške osobama s intelektualnim teškoćama

U novom prostoru orahovačke Udruge za osobe s intelektualnim teškoćama “Jaglac” održana je četvrta i posljednja dvodnevna stručna edukacija u okviru trogodišnjeg programa “Jaglac – moj drugi dom”.

Predavanje i radionice održala je dr. sc. Daniela Bratković, redovni profesor s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu. Na edukaciji je sudjelovalo 33 sudionika, od toga sedam roditelja i članova obitelji, tri korisnika, pet volontera i 18 djelatnika.

Detalji radionice 1 Custom e1574857950349

-Sudionici edukacije upoznati su s teoretskim pristupom i primjerima dobre prakse u okviru dvije teme, Samoodređenje i samozastupanje osoba s intelektualnim teškoćama i Osobno usmjereno planiranje podrške za osobe s intelektualnim teškoćama. U okviru radionice izradili smo i plan za jednog korisnika udruge Jaglac, u kojem su aktivno sudjelovala dva člana obitelji, tri djelatnika programa, izvoditelji radionica i dva prijatelja kako bi nam svima ova tema bila još pristupačnija. Tijekom pauze, uz osvježenje sudionici su razgovarali i postavljali pitanja na koja su dobili stručne odgovore – kaže voditeljica projektnih aktivnosti Jaglaca Lidija Stojković.

Program “Jaglac – moj drugi dom” je inovativna socijalna usluga i model skrbi u zajednici koji pridonosi neovisnom življenju i socijalnom uključivanju osoba s invaliditetom. Financiran je od strane MDOMSP, partneri na programu su Grad Orahovica, CZSS Slatina, podružnica Orahovica i CZSS Virovitica, podružnica Obiteljski centar. Vrijednost programa na godišnjoj razini je 240.000 kuna, dok je vrijeme provedbe od 1. lipnja 2017. do 31. svibnja 2020. godine.

Detalji radionice 2 Custom

Lidija Stojković je podsjetila na važnost projekta “Jaglac – moj drugi dom”.

-Opći cilj programa je doprinijeti razvoju nedostatnih usluga socijalne skrbi u cilju prevencije institucionalizacije te povećanje socijalnog uključivanja osoba s intelektualnim teškoćama i osoba s invaliditetom u Virovitičko-podravskoj županiji. Specifični cilj programa je omogućiti inovativnu socijalnu uslugu i model skrbi na području grada Orahovice, općina Čačinci, Zdenci i Crnac te doprinijeti neovisnom življenju, socijalnom uključivanju, razvoju i održavanju radnih navika osoba s već spomenutim teškoćama u cilju poboljšanja kvalitete njihovih života – zaključila je Stojković.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content