Kraj sezone u Kampu Duboka dočekan s novim rekordom: Broj dolazaka porastao za 77, a noćenja za 90 posto

Foto: PP Papuk

Kamp odmorište Duboka do iduće sezone zatvorilo je svoja vrata i ujedno zabilježilo još jedan rekord. Turisti su i ove godine pristizali iz svih krajeva Europe te je u odnosu na prethodnu godinu zabilježen porast od 77,67 posto u dolascima, a čak 90,05 posto u noćenjima. Kao i u prethodne dvije sezone, udio stranih posjetitelja je 75 posto, a domaćih 25 posto.

Foto: PP Papuk

– Ponosni smo na činjenicu da imamo goste koji nam se vraćaju svake godine jer su oduševljeni okruženjem koje kamp nudi. Veseli i podatak da mnogi, iako su prvotno došli na jedan dan, ostaju barem dan duže nakon što ih zaintrigira naša turistička ponuda ili ljepote Parka prirode same po sebi. Naime, većina njih aktivno provodi boravak u kampu – planinare, posjećuju Park šumu Jankovac, voze unajmljene bicikle ili uživaju u našem adrenalinskom parku Duboka – kažu iz Parka prirode Papuk.

Foto: PP Papuk

Naime, Kamp Duboka prvi je moderni kamp u istočnom dijelu Hrvatske, smješten u prirodnoj oazi doline potoka Dubočanka. Okruženje kampa pruža brojne rekreativne mogućnosti poput pješačenja, sportskog penjanja, vožnje biciklom ili jogginga. Kamp je dobro povezan s glavnim planinarskim i biciklističkim stazama u parku, a ujedno je uvršten na popis 38 najboljih malih kampova Hrvatske u sklopu projekta certifikacije standarda kvalitete OK Mini Camps, projekta poticanja kvalitete kampova i edukacije podržanog od strane Ministarstva turizma. (www.icv.hr, PP Papuk)

Foto: PP Papuk