Moto karavana na putu do Vukovara prošla kroz Viroviticu: Na Gradskom groblju odali počast poginulim braniteljima

Već tradicionalno povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, Moto klub Korčula, u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskoga rata i moto klubovima diljem Hrvatske, organizira karavanu od Prevlake do Vukovara. Karavana je s Prevlake krenula 13. studenoga, a u Vukovar stiže u ponedjeljak, 18. studenoga. Na putu karavane “Zajedno u ratu, zajedno u miru” nalazi se i Virovitica, koju su motoristi posjetili u subotnjim prijepodnevnim satima. Na svakoj takvoj “stanici” obiđu spomen obilježja hrvatskim braniteljima.

Loše vrijeme i jaka kiša nisu bili prepreka motoristima da se uključe u ovu, svake godine sve brojniju, akciju. U Viroviticu ih je došlo preko 500. Ispred virovitičkog groblja dočekali su ih članovi domaćeg moto kluba „Kumovi“ i gradonačelnik Ivica Kirin sa svojim zamjenikom Damirom Marenićem, gdje je delegacija moto klubova upalila lampione na spomen obilježju hrvatskim braniteljima na virovitičkom Gradskom groblju.

Nakon toga su se provezli centrom grada te se okrijepili u prostorima moto kluba “Kumovi“ na Šištatu i nastavili svoje putovanje prema gradu heroju Vukovaru. Doček su im organizirali domaćini u partnerstvu s MK Alkom Špišić Bukovica te uz sudjelovanje MK Speed Slatina i MK Zvijeri Čađavica. (www.icv.hr, mš)

[g-gallery gid=”563572″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content