Na 3. sjednici Turističkog vijeća i Skupštine Turističke zajednice VPŽ podneseno izvješće o aktivnostima u proteklih 10 mjeseci

Treća sjednica Turističkog vijeća i treća sjednica Skupštine Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije održana je danas (petak) u Maloj vijećnici Virovitičko-podravske županije.

Prisutne je pozdravio te sjednicu i vodio dožupan virovitičko-podravski Marijo Klement. Nakon usvajanja dnevnog reda, riječ je prepustio pomoćniku direktorice Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Josipu Mikolčiću koji je podnio izvješće o aktivnostima Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije za razdoblje od 1. siječnja do 31. listopada 2019. godine.

IMG 2150 Custom

– Ono čega se vjerojatno sjećate sa zadnje sjednice u srpnju i ono što ste vjerojatno primijetili u medijima je da je Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije maksimalno angažirana u nekoliko velikih turističkih razvojnih projekata koji se sufinanciraju sredstvima Europske unije. Dio vas je pobliže upoznat ili ima iskustva s tim o kakvoj se metodologiji i proceduri radi. Bilo je poprilično žestoko ali svaki trud se isplatio jer su sad iza svih nas vidljivi i opipljivi rezultati – rekao je J. Mikolčić te istaknuo bitnost suradnje s područnim agencijama.

IMG 2157 Custom

– Ponosimo se našim proizvodima, a to su tri tematske turističke rute. Plemićka ruta, koja je postala apsolutni nacionalni hit i koja će u punu funkciju ustupiti u prvom kvartalu slijedeće godine kad se Centri za posjetitelje i Dvorac Janković u Suhopolju potpuno opreme i stave u funkciju. Imamo i Zelenu odnosno Eko rutu, koja je nevjerojatna i utemeljena na dva UNESCO-va područja zaštićene prirode, te Sakralnu rutu. Plemićku rutu u Hrvatskoj dosada nitko nije imao i upravo je ona utemeljena na tom fenomenu obnove porušenog i zapuštenog i njegovog stavljanja u novu funkciju, u novi život. Uz trud i zalaganje, sve što je porušeno može se obnoviti. Nije samo turizam u pitanju, već sve što nas okružuje – zaključio je zamjenik direktorice te dodao kako je Virovitica definitivno postala grad čijoj transformaciji svi mogu svjedočiti, pogotovo s fotoaparatom u rukama. (www.icv.hr, ea)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content