NOVI PORAZ LAVICA 17 golova Tamare Hudoletnjak nedovoljno za osvajanje bodova

Rukometašice 1234 Virovitice i u sedmom su kolu 1. lige nastavile s porazima. Na svom terenu u sportskoj dvorani Tehničke škole u Virovitici izgubile su od varaždinske Koke 36:30. Lavice su povele 2:0 i vodile 3:2. Do 7:7 držale su rezultat u egalu. Od tog trenutka gošće su bile u stalnoj prednosti do kraja utakmice. Domaći trener Vladimir Gašparac je već u prvom dijelu iskoristio dvije minute odmora, ali do preokreta nije došlo. Na odmor se otišlo sa prednošću gošći 16:14.

Do 40. minute Lavice su gošćama “puhale za vratom”. U tom trenutku gošće vode 27:22. Domaća klupa traži treću minutu odmora, ali bez efekta jer Koka odlazi na nedostižnu prednost 31:22. Do kraja utakmice domaće igračice ponovno dolaze na četiri gola minusa (33:29 i 34:30), ali više od toga nisu uspjele. Do kraja utakmice varaždinske rukometašice ponovno povećavaju svoju prednost na šest pogodaka.

MG 1842U domaćim redovima se vjerovalo da se može doći do prvih bodova, ali su Lavice i ovog puta ostale praznih ruku. Ponovno napad nije mogao nadoknaditi previše primljenih golova u obrani. Vratarke su u desetak navrata bile nemoćne, kao na streljani. Sakupile su ukupno devet obrana što je nedovoljno za osvajanje bodova.

Uz već poslovično efikasnu Tamaru Hudoletnjak teret u napadu su donekle preuzele Tena Mioč Cabadaj i novo lice u ekipi, povratnica u klub, Maja Kožnjak, dok su ostale igračice u napadu bile gotovo nevidljive. U ključnim trenucima nisu realizirana tri sedmerca.

MG 1789Pred Lavicama je u idućih deset dana žestoki ritam utakmica. U četvrtak 7. studenog igraju u 16 sati utakmicu regionalnog kupa s Pitomačom na njenom terenu. U subotu 9. studenog gostuju u Sinju u 8. kolu 1. lige. Na kraju tog presinga je domaća utakmica s koprivničkom Podravkom Vegetom, neprikosnovanom ekipom u hrvatskim okvirima u posljednjih nekoliko godina.

1234 Virovitica: Marija Devald, Martina Majkovčan, Iva Biuk, Maja Kožnjak 6 (1), Lukrecia Veršec 1, Lea Zupčić, Tamara Hudoletnjak 17 (5), Marija Medved, Ana Blažev, Elena Bardić, Nika Deskar 1, Laura Oršulić 1, Nevena Vidaković i Tena Mioč 4. Trener: Vladimir Gašparac.

Sedmerci: 9 (6);   Isključenja: 8 minuta (Deskar 4 minute, Veršec i Oršulić po dvije minute). (www.icv.hr, mš, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”561060″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content