Od idućeg polugodišta Centre izvrsnosti će pohađati i učenici osnovnih škola u Virovitičko-podravskoj županiji

Virovitičko-podravska županija, u suradnji s Gimnazijom Petra Preradovića Virovitica, a na inicijativu župana Igora Androvića, županijske pročelnice Vesne Šerepac i tadašnje ravnateljice Gimnazije Petra Preradović Jasminke Viljevac, početkom kalendarske godine pokrenula je “Centar izvrsnosti – STEMpatični”.

Danas, nepunih godinu dana poslije, projekt Centar izvrsnosti se provodi u osam srednjih, a od iduće godine provoditi će se i u šest osnovnih škola. Tim povodom u Gimnaziji Petra Preradovića u Virovitici, u organizaciji Virovitičko-podravske županije, danas (utorak) je održana tribina na temu Centara izvrsnosti na kojoj su uz domaćine i predstavnike VPŽ, župana Igora Androvića i pročelnice Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesnu Šerepac, nazočili i ravnatelji srednjih i osnovnih škola s područja županije.

Kako je tom prigodom, u ime domaćina Gimnazije Petra Preradovića rekao ravnatelj Kristijan Gostimir, Centri izvrsnosti od ove školske godine proširili su svoju djelatnost.

IMG 2019 Custom

-Sa zadovoljstvom mogu reći da smo sada osim matematike, kemije, fizike, informatike s robotikom, uz veliko zalaganje župana Igora Androvića dobili i Centre izvrsnosti iz povijesti i medijske pismenosti te Centar izvrsnosti novih tehnologija u Slatini, tako da Gimnazija Petra Preradovića ima šest centara izvrsnosti te Industrijsko-obrtnička škola jedan centar izvrsnosti – napomenuo je ravnatelj virovitičke Gimnazije Kristijan Gostimir.

Pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu VPŽ Vesna Šerepac istakla je da je kroz centre izvrsnosti uključeno osam srednjih škola, a od idućeg polugodišta centre će pohađati i učenici šest osnovnih škola s područja županije.

-Tako ćemo na temelju identifikacije koje radimo u školama dobiti učenike koji će biti motivirani za rad na svom području i to u svoje slobodno vrijeme, odnosno subotom. Zbog određene procedure koju trebamo ispoštovati, osnovne škole će se u rad uključiti u idućem polugodištu, a na raspolaganju će im biti srednjoškolske ustanove uključujući Gimnaziju i Industrijsko-obrtničku školu u Slatini – napomenula je Šerepac.

Zadovoljstvo što učinjenim nije mogao skriti ni župan Igor Andrović koji je i ovaj put napomenuo da je obrazovanje jedan od glavnih prioriteta Virovitičko-podravske županije.

-Ulaganje u obrazovanje je ujedno i ulaganje u gospodarstvo, a prioritet nam je ne samo ulaganje u školovanje učenika nego i stvaranje uvjeta za kvalitetno školovanje. Velika su nam ulaganja u infrastrukturu, energetsku obnovu škola, izgradnju novih škola. Centar izvrsnosti namijenjen je u prvom redu onim učenicima koji žele više, a to je u biti nastavak rada STEM područja i projekata koje smo imali u prošlosti. Jedan od njih je bio i projekt Budi STEMpatičan, koji je proglašen za jednog od najboljih EU projekata, a Centri izvrsnosti su definitivno nastavak obrazovanja kako u srednjim tako i u osnovnim školama – napomenuo je Andrović.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content