OPĆINA ČAĐAVICA Stanovnici Donjeg Bazija uskoro će dobiti na korištenje novouređeni Mjesni dom

Stanovnici naselja Donje Bazije, u općini Čađavica, uskoro će na korištenje dobiti novouređeni mjesni dom.

Radovi na domu su sufinancirani prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu od 300.000 kuna, dok je cjelokupna vrijednost radova i usluge nadzora 524.848 kuna sa PDV-om, a razliku financijskih troškova snosi Općina Čađavica. Izvođač radova je Građevinski obrt Franjić iz Čađavice.

Cilj projekta je revitalizacija i poboljšanje kvalitete života stanovnika ovog, slabije razvijenog područja u smislu podizanja razine turističke ponude, podizanja razine komunalnih usluga i standarda kroz održavanje i obnovu zgrade.

IMG 0370 Custom

Radove je jučer (četvrtak) obišao općinski načelnik Mirko Rončević zajedno sa predstavnicom nadzora radova tvrtke H-ing Ružom Hrgić.

– Kao što smo mogli danas i vidjeti, radovi na mjesnom domu su još uvijek u tijeku, istina da malo kasne zbog vremenskih uvjeta, ali u konačnici mogu reći da sam zadovoljan sa izvođenjem radova koji su pri kraju. Trenutno se radi na bojenju fasade, postavljanju sanitarnog čvora, glazure su napravljene, stolarija je izmijenjena, krovište je završeno, uglavnom predstoje završni radovi iznutra, a to će biti gotovo za nekih desetak-petnaestak dana s obzirom da se unutra može raditi i kad su loši vremenski uvjeti. Ja se nadam da će dom biti do kraja završen najkasnije do 15. prosinca, te ćemo ga dati na korištenje mještanima Donjih Bazija – istaknuo je pri obilasku radove načelnik Rončević te dodao kako je Općinsko vijeće već ranije donijelo odluku o korištenju svih mjesnih domova na području općine Čađavica, dok na Mjesnom domu u Šaševu predstoje manji zahvati, a dom u Vraneševcima će isto biti obnovljen:

IMG 0361 Custom 1

– Mjesni domovi su dati na upravljanje i korištenje mještanima s time što treba doći u Općinu Čađavica i izvaditi riješenje o korištenju, zavisi u koju svrhu i namjenu. Političkim strankama će korištenje domova biti besplatno, za udruge također besplatno, a korištenje domova za svatove i slično će se morati platiti nekih simboličnih 200 do 300 kuna, jer moramo nekako nadoknaditi izdatke za režije – zaključio je načelnik Rončević.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”565530″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content