OPĆINA SOPJE Radovi na energetskoj obnovi Područne škole Josipovo u punom su jeku

Prije deset dana, u prostorijama Područne škole Josipovo, održana je početna konferencija projekta “Energetska obnova zgrade Područne škole Josipovo pri Osnovnoj školi Eugena Kumičića Slatina na adresi Josipovo 30, Josipovo, Sopje – KK.04.2.1.04.0798”.

Radovi na energetskoj obnovi josipovačke škole u punom su jeku. Izbetonirana je ploča, a trenutno se radi na novom krovištu.

Projekt je odobren u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora”. Posrednička tijela na projektu su Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

IMG 9370 Custom

Svrha projekta je da se energetskom obnovom zgrade škole osiguraju uvjeti za smanjenje potrošnje energije za grijanje/hlađenja na godišnjoj razini od najmanje 50 posto u odnosu na godišnju potrošnju energije za grijanje/hlađenje prije provedbe projekta, da se smanji razina štetnih emisija CO2 u okoliš i da se korisnicima škole osigura kvalitetan prostor te zdravije okruženje i ugodniji uvjeti rada.

Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija, a napisala ga je VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Ukupna vrijednost projekta je 514.608 kuna, od čega su bespovratna sredstva 190.080 kuna. Završetak provedbe projekta je travanj 2021. godine.

IMG 9372 Custom

Izvođač radova je tvrtka Bistra d.o.o iz Đurđevca, dok stručni nadzor provodi tvrtka KING Art Studio d.o.o. iz Virovitice.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content