OPREZ U PROMETU Automobil mu oduzeo prednost, tegljač u sudaru izgubio kontrolu i završio u jarku

U srijedu navečer nešto prije 19 sati na državnoj cesti DC-5 u blizini Tvornice šećera u Virovitici dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovali osobni automobil i teretno vozilo i u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Prometna nesreća se dogodila kada je 56 – godišnji vozač, koji je upravljao osobnim automobilom (virovitičkih registarskih oznaka) od naselja Brezik u pravcu grada Virovitice na čvorištu obilaznice htio skrenuti lijevo, u ulicu Matije Gupca.

Policija je u svom priopćenju izvijestila da vozač automobila prilikom skretanja nije propustio vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera te je tom prilikom oduzeo prednost prolaska tegljaču s polu-prikolicom čakovečkih registarskih oznaka, a kojim je upravljao 64-godišnji vozač.

jfthtgfrhDošlo je do udara prednjeg lijevog dijela osobnog automobila u prednji lijevi dio tegljača. Automobil je pritom odbačen na središnju prometnu traku, a tegljač je izgubio kontrolu, nastavio se kretati, zahvatio rubnike otoka te sletio u putni jarak, gdje se prevrnuo na desnu bočnu stranu.

Vozači nisu bili pod utjecajem alkohola, a lakše je ozlijeđen vozač osobnog automobila. Protiv 56-godišnjeg vozača slijedi podnošenje prekršajnog naloga, izvijestila je policija.  (www.icv.hr, foto: Matija R.)

IMG 20191127 221637
bsh

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content