ORAHOVICA DOBILA PRVE MAGISTRE FIZIOTERAPIJE Prvi put u povijesti Orahovice održana promocija diploma studenata

blank

U Centru za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Orahovica, održana je prva povijesna promocija diploma.

Naime, 43 studenata primilo je svoje diplome Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo, a Orahovica je tako dobila svoje prve magistre fizioterapije. Diplome su uručili promotori, dekan fakulteta prof. dr. sc. Aleksandar Včev, prodekan, izv. prof. dr. sc. Ivan Miloloža i prof. dr. sc prodekan Branko Dmitrović.

2611diploma4 Custom

Dekan Včev u uvodu promocije upoznao je nazočne s poviješću stvaranja studija u Orahovici te se za sve učinjeno zahvalio, a potom i uručio zahvalnice zaslužnima za uspješan rad studija do danas, Josipu Nemecu koji je priču kao gradonačelnik Orahovice podržao i učinio mogućom te tadašnjem dogradonačelniku, a danas dožupanu Virovitičko-podravske županije Darku Žužaku, potom današnjoj gradonačelnici Ani-Mariji Petin, ravnatelju CK OŽB Marku Đukiću, ravnatelju GDCK Osijek Denisu Ćosiću, ravnatelju Doma zdravlja VPŽ u vrijeme stvaranja studija Igoru Fazekašu i današnjem ravnatelju istog dr. Ivicu Fotezu, ravnatelju Opće županijske bolnice Našice dr. hrvoju Šimiću, dr. Savi Jovanoviću, voditeljici Centra za edukaciju Marleni Brstilo-Čičković, kao i institucijama koje navedeni predstavljaju. Dekan Včev potom je čestitao diplomantima.

2611diploma2 Custom

– Ovo je povijesni trenutak za Grad Orahovicu i presretan sam kao čovjek koji je rođen u ovom gradu da se ovo sve skupa događa, a kao dekan ponosan na sve što smo učinili za ovaj, više nego uspješan studij. Drago mi je da rad studija podupiru sve stranke u gradu bez obzira koja je na vlasti, a isto tako treba reći da imamo punu podršku Opće županijske bolnice Našice i ravnatelja, doktora Hrvoja Šimića te Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije, što je jako važno. Čestitam od srca prvoj generaciji magistara i prvostupnika koji su Orahovici ispisali povijest i želim im puno sreće u životu – rekao je Včev, nakon kojeg su se obratili diplomanti fizioterapije, u ime prvostupnika Meri Reili, a magistara Marlena Brstilo-Čičković.

2611diploma3 Custom

Prva povijesna orahovačka promocija diplome završila je tradicionalnom himnom svih studenata “Gaudeamus igitur” te također tradicionalnim bacanjem diplomskih kapa u zrak za sreću.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)