Podjelom promotivnih materijala Općina Pitomača uključila se u akciju “Stop nasilju nad ženama i svim drugim oblicima nasilja”

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Općine Pitomača u suradnji s Policijskom postajom Pitomača u srijedu, 27. studenoga provelo je akciju “Stop nasilju nad ženama i svim drugim oblicima nasilja.”

Akcija se provodi povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, koji se sukladno rezoluciji UN-a obilježava svake godine 25. studenoga.

prevencija nasilja nad ženama 3 e1574861594881 Custom
foto: Općina Pitomača

Simbolični znak je bijela vrpca. Cilj je podići svijest o raširenosti nasilja u kućanstvu, silovanja i drugih oblika nasilja. Najveći broj nasilnika ostaje neprijavljen, najčešće zbog straha, ekonomske ovisnosti, niskog samopouzdanja žrtve ili drugih razloga. Procjenjuje se da je svakih petnaest minuta jedna žena u Hrvatskoj fizički zlostavljana.

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se u spomen na ubojstvo sestara Mirabal, političkih aktivistica iz Dominikanske Republike.

prevencija nasilja nad ženama 2 e1574861636109 Custom e1575024103410
foto: Općina Pitomača

-Podijeljenim promotivnim materijalom mještanima, možda se neće postići željeni efekt, a to je definitivno suzbijanje nasilja, no ako rezultira i jednom modricom na licu žene manje, učinjeno je mnogo – izjavila je Željka Kovač ispred Općine Pitomača.

Svi oni koji su izloženi bilo kojem obliku nasilja mogu se za pomoć obratiti S.O.S.-u na broj telefona 033 721 500.

(Općina Pitomača)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content